"Porno pro mamky" přestalo Ameriku hodně rychle bavit

jla
23. 2. 2015 13:40
Filmu Padesát odstínů šedi klesla ve druhém týdnu od premiéry v USA návštěvnost o pětasedmdesát procent.
Padesát odstínů šedi.
Padesát odstínů šedi. | Foto: Cinemart

Praha - Americké diváky přestává bavit filmové zpracování Padesáti odstínů šedi, raději zajdou na animovanou mořskou houbu nebo Amerického snipera.

Padesát odstínů šedi po druhém týdnu v kinodistribuci stále vede zámořský žebříček návštěvnosti. Oproti premiérovému týdnu ale do kin přišlo o pětasedmdesát procent méně diváků. Což zřejmě nevěstí nic dobrého pro dlouhodobější vyhlídky. Skalní fanouškovská základna knižní předlohy kina už navštívila a zbytek světa do kinosálů zamíří spíše sporadicky. Už teď se ale producentům vrátila investice do výroby tohoto romantického thrilleru bez hvězdného obsazení.

Zhruba poloviční divácké oblibě se těší pocta klasickým bondovkám Kingsman: Tajná služba. Za první dva týdny poslali diváci na účet režiséra Matthewa Vaughna 67 milionů dolarů, což je zhruba polovina výdělku výše jmenovaného erotického románu. Kdo však, co se tržeb týče, dokáže Padesáti odstínům šedi konkurovat, je žlutá mořská houba v animáku SpongeBob ve filmu: Houba na suchu.

Za úvodní trojicí se s tržbou 11,3 milionu dolarů usadila disneyovka McFarland natočená podle skutečných událostí ze 70. let. Kevin Costner se snaží v roli trenéra probudit běžecké talenty v beznadějných hispánských chlapcích. Na své cestě za titulem mistra roku 1980 však musí překonávat větší i menší překážky.

Už devět týdnů se v top desítce drží životopisné drama nominované na nejlepší film letošních Oscarů, Americký sniper s Bradleym Cooperem v hlavní roli. Se ziskem 320 milionů dolarů se film Clinta Eastwooda blíží k titulu nejvýdělečnějšího filmu roku 2014 na území Spojených států, který si momentálně drží Hunger games: Síla vzdoru 1. část.

Do první desítky se ještě vešla středoškolská komedie The DUFF, sequel komedie To byl zítra flám, sci-fi Jupiter vychází, cenami ověnčený Kód Enigmy a animovaný medvídek Paddington.

Kamil Fila a Tomáš Stejskal recenzují film Padesát odstínů šedi v pořadu Týden v kině:

Kamil Fila a Tomáš Stejskal recenzují novinky v tuzemských kinech.
7:12
Kamil Fila a Tomáš Stejskal recenzují novinky v tuzemských kinech. | Video: Kamil Fila, Tomáš Stejskal
 

Právě se děje

Další zprávy