Oscarový herec McConaughey míří do adaptace Kingova hororu

Kultura Kultura
27. 8. 2014 10:24
Matthew McConaughey si aktuálně užívá vrcholu své kariéry, když vytříbil svůj herecký um v seriálu Temný případ i oscarovém dramatu o AIDS Klub poslední naděje.
Matthew McConaughey s Oscarem za Klub poslední naděje.
Matthew McConaughey s Oscarem za Klub poslední naděje. | Foto: Reuters

Praha - O angažmá Matthewa McConaugheyho se uvažuje ve dvou připravovaných projektech. Prvním je snímek Gold inspirovaný skutečnými událostmi falešného zlatého dolu v indonéské džungli, který vedl k akciovému skandálu kolem těžební společnosti Bre-X. Zajímavější je ovšem zájem studia Warner Bros., aby si zahrál v nové adaptaci knihy Stephena Kinga Svědectví.

Pro totéž studio natáčel naposledy snímek Interstellar, ambiciózní sci-fi od režiséra a scenáristy Christophera Nolana, který proslul jako realizátor civilní verze komiksu Batman.

V Interstellaru, jenž má stanovenou listopadovou premiérou, ztvárnil hlavní úlohu ovdovělého inženýra, který se spolu s týmem astronautů pouští na cestu skrz červí díru, aby nalezli spásu pro lidskou rasu.

V kritické situaci se lidstvo nachází i v knize Svědectví. Stephen King koncipoval tento román jako zevrubný popis postkatastrofického světa, který zasáhla v laboratoři vytvořená epidemie, jež vyhubila většinu populace a změnila společenské struktury.

V češtině má kniha přes tisíc stránek a byla už v roce 1994 převedena do podoby televizní minisérie.

Foto: Aktuálně.cz

Přestože se původně mluvilo o obsazení McConaugheyho do role Stu Redmana, jednoho z imunních přeživších ze skupiny hrdinů, aktuálně server The Wrap přinesl informaci, že režisér plánového filmu Josh Boone zvažuje čerstvého držitele Oscara a Zlatého glóbu do úlohy ústředního zloducha Randalla Flagga, který uzří v novém světovém řádu příležitost pro vlastní krutovládu. Navíc není obyčejným člověkem. King tuto postavu použil v několika svých dílech, přičemž disponuje nadpřirozenými schopnostmi nekromancie či jasnovidectví.

Režisér Josh Boone před tímto projekt vedl romantický hit Hvězdy nám nepřály. Mezi obsazenými postavami Svědectví přitom figuruje mladý herec z jeho minulého filmu Nat Wolff. Do scénáře knihu adaptoval David Kajganich, který před sedmi lety připravil scénář pro film Invaze s Nicole Kidman a Danielem Craigem.

 

Právě se děje

Další zprávy