Rooney Mara: Po natáčení scény znásilnění jsem relaxovala u Toy Story 3

mad
15. 9. 2015 13:29
Herečka Rooney Mara promluvila o tom, jak se vyrovnávala s náročným natáčením sexuálního napadení ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy v režii Davida Finchera. Po skončení natáčení se herečka cítila natolik vyčerpaná, že dokonce odmítla roli v dramatu Carol.
Rooney Mara ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy
Rooney Mara ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy | Foto: Falcon

Praha - Americká herečka Rooney Mara na zářijovém filmovém festivalu Telluride mluvila s diváky o své kariéře a zavzpomínala na náročné natáčení filmu režiséra Davida Finchera, píše deník The Guardian.

Nejprve hovořila o tom, že vůbec nečekala, že by roli v dramatu Muži, kteří nenávidí ženy (2011) získala. Snímek podle stejnojmenné knižní předlohy Stiega Larssona navíc obsahuje drsnou pasáž znásilnění, což bylo pro herečku silně stresující.

Jejím receptem na odbourání napětí po scéně sexuálního násilí byl smích. "Mezi záběry jsem se totiž dívala na Toy Story 3," komentovala herečka.

Vzpomínala také na svou malou roli v dramatu The Social Network (2010), která pro ni byla největší výzvou kariéry. Zároveň si uvědomovala, že ve scénáři Aarona Sorkina není místo pro její interpretace.

Maru diváci uvidí ve snímku Carol. Na festivalu Telluride se svěřila, že role v dobovém dramatu o lesbické lásce jí byla nabídnuta už po natáčení Muži, kteří nenávidí ženy. Cítila se však natolik vyčerpaná, že odmítla.

Realizace filmu se však pozdržela, a když dostala nabídku znovu, s chutí ji přijala, jak sdělila divákům. Americká premiéra proběhne 20. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy