Soupeřem agenta 007 bude psychopat z Sherlocka

Kultura Kultura
3. 12. 2014 15:36
Tvůrci čtyřiadvacátého dobrodružství Jamese Bonda odhalili, kdo si zahraje hlavního protivníka agenta 007 Jejího Veličenstva. Brzy bude znám i název nové bondovky.
Herec Andrew Scott.
Herec Andrew Scott. | Foto: Sherlock

Praha – V nejbližších dnech bude znám název čtyřiadvacáté bondovky s Danielem Craigem v hlavní roli. Objevila se také informace, kdo si zahraje hlavního záporáka.

Roli padoucha ztvární irský herec Andrew Scott, který se nejvíce proslavil v seriálu Sherlock, kde hrál Jamese Moriartyho, geniálního a psychopatického zločince, jenž se objevil se ve všech dosavadních sériích.

Scott si v bondovce zahraje po boku herců z předchozích dobrodružství agenta 007, a to Ralpha Fiennese, Bena Whishawa, Rory Kinnear a Naomi Harris. Posilami budou Léa Seydoux (Život Adele), Dave Bautista (Strážci Galaxie) a Christoph Waltz (Nespoutaný Django).

Film bude režírovat Sam Mendes jako tomu bylo u předchozí bondovky Skyfall (2012). Nejmenovaný zdroj serveru The Mirror řekl: „Andrew byl pečlivě vybrán do nové role v bondovce poté, co si zamilovali jeho roli v Sherlockovi, která z něj udělala hvězdu. Castingoví ředitelé si  mysleli, že bude perfektní volbou pro záporáka a chtěli využít jeho již existující profil z Sherlocka a posunout jej na další úroveň.“

Herec dříve řekl, že role mu změnila život a otevřela mnoho dveří a prohlásil: „Je ohromující hrát v TV seriálu, který je tak populární. To mě velmi překvapilo. Lidé k němu okamžitě přilnuli už po první epizodě. Reakce byly výjimečné. Lidé mě oslovovali na ulicích a chtěli si o seriálu povídat.“

Premiéra 24. bondovky je naplánována na 6. listopad 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy