Panovačný Steve Jobs buduje Apple ve filmu Dannyho Boylea

Kultura Kultura
2. 7. 2015 16:39
Film Steve Jobs bude mít českou premiéru letos v listopadu a hlavního protagonistu si zahraje Michael Fassbender. Podívejte se na působivý trailer.
Michael Fassbender jako Steve Jobs
Michael Fassbender jako Steve Jobs | Foto: YouTube repro

Praha - Režisér Danny Boyle dokončil nový film, tentokrát o Stevu Jobsovi podle scénáře Aarona Sorkina. Hlavní roli vizionáře a zakladatele firmy Apple ztvárnil herec Michael Fassbender. Kromě procesu vývoje známých "applovských" produktů se bude zabývat i Jobsovým soukromým životem.

Danny Boyle má za sebou už celou řadu úspěšných a oceňovaných filmů, natočil například kultovní film Trainspotting (1996) z drogového prostředí, Oscarem oceněný snímek Milionář z chatrče (2008), který se odehrává v indickém slumu, nebo drama 127 hodin (2010) inspirované skutečným příběhem.

Boyle je známý výpravností a dramatičností svých filmů, takže se dá očekávat, že Steve Jobs bude podobnou napínavou podívanou. Zaměří se na období Jobsova života, kdy přišel se třemi zásadními produkty firmy Apple až do roku 1998, kdy vznikl první osobní počítač iMac.

Michael Fassbender se proslavil filmy 300: Bitva u Thermopyl (2006), Hanebný pancharti (2009) nebo 12 let v řetězech (2013). Kromě něj se ve vedlejších rolích objeví Seth Rogen, Kate Winslet, Jeff Daniels nebo Michael Stuhlbarg.

Film Dannyho Boylea je v pořadí už druhým pokusem o zfilmování života slavného zakladatele Applu. Poprvé se o to pokusil režisér Joshua Michael Stern, který v roce 2013 natočil snímek jOBS s Ashtonem Kutcherem v hlavní roli.

Ohlasy však nebyly příliš pozitivní. Tentokrát negativní reakce sice nemířily na často kritizovaného herce Ashtona Kutchera, ale spíše se týkaly slabých výkonů herců ve vedlejších rolích a nepříliš zdařilého scénáře Matta Whiteleyho.

"Apple bude bezpochyby spokojený, možná dokonce pocítí i úlevu. Ti, kdo ale čekali ostřejší a pronikavější podívanou, budou muset počkat na Sorkina," uvedl například ve své recenzi britský list The Guardian.

Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy