Nový Ben Hur je tuctový a špatný film ve všech směrech, píší kritici. Finančně propadne

Marie Dostálová
19. 8. 2016 7:23
Zahraniční recenze na remake oceňovaného filmu Ben Hur jsou velmi negativní. Podle kritiků snímek příliš spoléhá na vizuální efekty, chybí mu výrazné herecké jméno a celkově zklamává ve všech ohledech.
Ben Hur - trailer | Video: Paramount Pictures

Ve Spojených státech má tento týden premiéru předělávka dnes již klasického filmu Ben Hur (1959), který získal 11 Oscarů. První recenze jsou velice negativní a film se může stát největším kasovním propadákem léta, ne-li roku, píše novinář Roger Friedman.

Na agregátoru recenzí RottenTomatoes má snímek pouze 34 procent. Na stránce Metacritic na tom není o mnoho lépe. Dosud obdržel od kritiků jednu pozitivní, osm smíšených a tři negativní recenze a jeho celkové skóre je zatím 42 bodů ze 100.

Oficiální rozpočet filmu režiséra Timura Bekmambetova (Noční hlídka) činí 100 milionů dolarů, podle novináře Friedmana bude číslo však o 50 milionů vyšší. Dodává, že filmu scházejí velká herecká jména. U Gladiátora (1999) táhl do kin Russell Crowe, Ben Hur má v hlavních rolích pouze Jacka Hustona a Tobyho Kebbella.

Jednoznačně negativní byl při hodnocení filmu Todd McCarthy z The Hollywood Reporter. O nové verzi slavného závodu koňských spřežení říká, že je nejhorší scénou filmu. Jeho slovy jde o snímek "mizerný ve všech směrech" a odsouzený k propadnutí v kinech.

Jonathan Pine z časopisu Empire ohodnotil film 40 procenty. Podle kritika film po většinu stopáže "ujde", ale je k smíchu tam, kde nemá být. Snímek také v akčních scénách příliš spoléhá na vizuální efekty a "ve finiši jen zkrvaveně vrávorá".

Kritik David Ehrlich z webu IndieWire filmu udělil známku C-. Píše, že příběh Bena Hura je natolik solidní, že ho nemůže úplně pokazit ani režisér Abrahama Lincolna: Lovce upírů (2012). Snímek označuje za tuctový, zapomenutelný a hloupý.

Ben Hur dorazí do českých kin 25. srpna.  

 

Právě se děje

Další zprávy