Renčův film o Baarové vede po víkendu návštěvnost kin. Navzdory propadáku u kritiků

ČTK ČTK
Aktualizováno 25. 1. 2016 22:57
Film Filipa Renče o hvězdě prvorepublikové kinematografie Lídě Baarové se i navzdory velmi nepříznivým kritikám dostal hned po čtvrteční premiéře do čela tabulky návštěvnosti českých kin. Snímek o víkendu zhlédlo 106 053 lidí, byl nasazen v rekordních 29 multikinech a 151 jednosálových kinech. Na druhé místo odsunul snímek Revenant Zmrtvýchvstání. Na třetím místě skončila komedie debutujícího režiséra Vojty Kotka Padesátka.
Foto: CinemArt

Praha - Film Filipa Renče o hvězdě prvorepublikové kinematografie Lídě Baarové se hned po čtvrteční premiéře dostal do čela tabulky návštěvnosti českých kin. Snímek, který vstoupil do distribuce 21. ledna v rekordním počtu 29 multikin a 151 jednosálových kin, o víkendu zhlédlo 106 053 lidí, kteří v pokladnách kin nechali 14,3 milionu korun. Vyplývá to z pondělních informací Unie filmových distributorů.

Mnozí filmoví kritici měli ke snímku o kontroverzní české herečce sice výhrady, přesto film diváky do kin přilákal a odsunul tak na druhé místo snímek REVENANT Zmrtvýchvstání. Ten za dva týdny v Česku vidělo téměř 123 000 diváků. Na třetím místě skončila komedie debutujícího režiséra Vojty Kotka Padesátka. Snímek plný "horského humoru" za více než měsíc přesáhl hranici téměř 300.000 diváků. Čtvrtý je krvavý western Quentina TarantinaOsm hrozných s hudbou skladatele Ennia Morriconeho natočenou Českým národním symfonickým orchestrem. V tuzemských kinech film, který za hudbu získal nominaci na Oscara, za tři týdny vydělal přes 16 milionů Kč.

Páté místo patří americkému velkofilmu Star Wars: Síla se probouzí. Sedmé pokračování Hvězdných válek se v tuzemských kinech promítá šest týdnů a dosud ho vidělo na 579 000 lidí a jeho tržby v ČR překročily 91 milionů korun.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Špatně nasnímaný a nechtěně směšný film. Děj neodráží dobu a selhává scénář. Kritik Kamil Fila těžko hledal klady na filmu Filipa Renče Lída Baarová. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy