Monty Pythonův Létající cirkus v třiceti vteřinách

Petr Palouš
13. 10. 2010 10:10
13.10. - Další DVD se skeči slavné skupiny
Foto: Bontonfilm

Jediným Američan a výtvarník ve skupině Mothy Python je Terry Gilliam (22. 11. 1940). Ke spolupráci ho přizval John Cleese. Studoval Occidental College v Kalifornii fyziku a výtvarné umění. Absolvoval z politologie.  Právě jeho surrealisticky prorostlé animace objevily ostatním způsob skládání skečů (vykašlat se na pointu a odejít do něčeho jiného). 

Foto: Bontonfilm

„Jsem lepší karikaturista než výrobce bomb, proto toho ve Státech ještě tolik stojí." (T.G. v rozhovoru se S. Rushdiem)

 „Co tam chce ten animátor dělat, proboha? Walta Disneye si dovolit nemůžeme!" (Nejmenovaný produkční BBC)

Vyučiv se na montypythonských filmech, nastartoval kariéru uznávaného filmového režiséra s jedinečným obrazovým viděním. Do jeho filmografie patří Žvahlav (1970), Zloději času (1981), Brazil (1985), Dobrodružství barona Prášila (1988), Král Rybář (1991), 12 opic (1995), Strach a hnus v Las Vegas (1998), Bratři Grimmové (2005), Krajina přílivu  (2005) a Imaginárium doktora Parnasse (2009).

Obsah DVD - 2. série, část druhá (21 - 26)

21 Archeologie dnes 
Co uvidíte v televizi. Archeologie dnes. Planoucí hvězda. Přímluva za zdravé rozumem. Líná Lee ("Kdo jsem?"). Matrika (reklamace novomanželky). Nahlouplý lékařský skeč (okamžitě skrečován). Manželé Blbí. Lovci komárů. Přihřátí soudci. Paní Věcná a paní Jsoucná. Beethoven, Pátá a jeho majna. Shakespeare u dřezu. Michelangelo. Colin Mozart (krysař). Soudci.

22 Jak od sebe rozeznat jednotlivé části těla 
Schůze katedry filosofie university ve Woolamaloo. Necudné partie. Člověk odporující lidem. R.. Jachta-Luxusní řeší svůj problém. Oteplená pořadová. FofrAir se slevou. Baráčnice z Batley hrají první transplantaci srdce. Smrt Marie, královny skotské (rozhlasové drama). Výbušný tučňák na televizoru. Stala se vražda. Europolicejní písňová soutěž.

Foto: Bontonfilm
Foto: Bontonfilm
Foto: Bontonfilm
Foto: Bontonfilm

23 Scott z Antarktidy 
Francouzský film s titulky. Scott z Antarktidy. Scott ze Sahary. Rybí známka. Ragbyový zápas Městská rada Derby - Nový Zéland. Fotbalový zápas Imitátorů Dlouhého Johna Silvera proti Gynekologům z Bournemouthu.

24 Jak nebýt spatřen 
Reklamní kampaň. Striptýz Ramsaye MacDonalda. Konkurz do časopisu Veksl a Trh. Detektivka (jízdní řády). Pan Neville Šíba (železniční autor). Filmový režisér (zuby). Anketa. Potrhlá náboženství s. r. o.. Jak nebýt spatřen. Interview v registratuře. Monty Pythonův Létající cirkus v třiceti vteřinách.

25 Prejt 
Černý orel. Sprostá maďarsko-anglická konverzace. Soud (nad konverzací). Komunistický kvíz. Ypry - 1914 (skrečovaný skeč). Stávka uměleckých děl. Ypry - 1914. Nemocnice pro stižené šmírou. Gumby aranžuje květiny. Prejt (Vikingové).

26 Královská epizoda č. 13
Královna nás zapne. Na šachtě (dějepisná hádka). Muž hovořící oklikou, říkající jen: konce slov, začátky slov, prostředky slov. Jak krmit zlaté rybky. Muž, sbírající vejce pozorovatelů ptáků. Pojišťovací skeč. Zupácká nemocnice. Horolezec. Na krásném, modrém Dunaji (výbušná verze). Pepřenorka. V záchranném člunu (kanibalismus). Pohřební ústav.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy