Michael Douglas: Mrzí mě, že Ant-Mana netočí Edgar Wright

Kultura Kultura
10. 6. 2014 10:02
Očekávaný komiksový blockbuster Ant-Man měl vzniknout s režisérem Edgarem Wrightem. Jeho vize filmu se neshodovala s pohledem studia Marvel. Hvězda filmu Michael Douglas je na straně režiséra.
Michael Douglas cítí značné zklamání nad výměnou režiséra komiksového Ant-Mana.
Michael Douglas cítí značné zklamání nad výměnou režiséra komiksového Ant-Mana. | Foto: Reuters

Praha – V květnu filmové fanoušky zaskočila nečekaná zpráva. Edgar Wright, který za točil například filmy Soumrak mrtvých nebo Jednotka příliš rychloho nasazení odešel z postu režiséra připravovaného filmu Ant-Man kvůli neshodám se studiem. Snímek o Mravenčím muži podle amerických komiksů vydavatelství Marvel zrežíruje Peyton Reed (Rozchod, Yes Man).

Scénář napsal Wright spolu s Joe Cornishem a nyní se přidal Adam McKay, který má naposledy ve filmografii scénář k filmu Zprávař 2 – Legenda pokračuje. Biochemika Hanka Pyma, který díky svých vědeckým pokusům objeví sloučeninu, jež mu umožní se zásadně zmenšit nebo zvětšit, a komunikovat tak s mravenci, hraje Michael Douglas. Tomu bude pomáhat zloděj Scott Land/Ant-Man (Paul Rudd) ochránit tajemství za mocným ant-manovským oblekem, kterému hrozí zneužití.

Ant-Man.
Ant-Man. | Foto: Marvel

Michael Douglas, fanoušek Wrightových snímků, označil jeho odchod po několika letech práce na filmu za velké zklamání. „Stalo se to až příliš pozdě a nemyslím, že se z toho všichni vzpamatují. Soucítím s Edgarem. Zabýval se projektem dlouho dobu, ale je natolik talentovaný, že o něm budeme ještě hodně slýchat. A jsem si jist, že v kontextu s nemalou odvetou,“ dodal herec.

První Ant-Manovo dobrodružství se objevilo v roce 1962. Prvním člověkem, který přijal toto alter-ego, byl Dr. Henry Pym, jenž za pomocí nově objevených částic sám sebe zmenšil a speciální přilby kontroloval mravence. Hrdina byl jedním ze zakládajících členů skupiny Avengers. Po smrti jeho tajnou identitu převzal zloděj Scott Lang a nakonec amorální agent skupiny S.H.I.E.L.D. Eric O´Grady.

V dalších rolí ve filmu se objeví Patrick Wilson (V zajetí démonů), Evangeline Lilly (Hobit: Šmakova dračí poušť, Ztraceni) nebo Michael Peňa (Patrola). Světová premiéra Ant-Mana je naplánovaná na 17. července 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy