Mel Gibson se vrací k režii. Vrátí ho válečné drama do hry?

Kultura Kultura
23. 11. 2014 15:48
Gibson jedná o režírování dramatu z druhé světové války. Příběh bude vycházet ze skutečných událostí.
Mel Gibson navštívil letošní karlovarský filmový festival
Mel Gibson navštívil letošní karlovarský filmový festival | Foto: Anna Vedralová

Praha Mel Gibson, americký herec a režisér s kontroverzní aurou, se na stříbrném plátně objevil naposledy v akčních Expendables: Postradatelní 3, kteří měli premiéru v srpnu 2014. Nyní se chystá vrátit k režii.

Gibson naposledy režíroval dobrodružné Apocalypto (2006) a Umučení Krista (2004). V současnosti jedná o tom, že by režíroval film Hacksaw Ridge. Ten je zasazen do období druhé světové války a vypráví skutečný příběh vojína Desmonda T. Dosse, který získal vysoké vojenské ocenění za statečnost a chrabrost. Zajímavostí je, že Doss povinně narukoval v roce 1942, ale z náboženských důvodů odmítl nosit zbraň. Stal se zdravotníkem a v bitvě o Okinawu zachránil desítky životů.

Podle serveru The Hollywood Reporter by hlavní roli mohl získat Andrew Garfield, kterého známe jako Petera Parkera z rebootu pavoučí série nazvané The Amazing Spider-Man. Film by mohl dát Gibsonově kariéře zásadní impuls – zápletka je atraktivní a s režírováním bitevních scén už má zkušenosti ze Statečného srdce (1995).

Film Hacksaw Ridge je ve vývoji téměř 13 let, kdy jej nejdříve měl točit Randall Wallace (Údolí stínů) pro studio Disney. Nyní je film bez studia, ale jsou s ním spojeni dva zkušení producenti David Permut a Bill Mechanic. Snímek už má nyní zajištěné finance, a to od Cross Creek Pictures. Do kin by film měl dorazit během roku 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy