Rambo měl bojovat proti islamistům. Nesmysl, tvrdí Stallone

jaz
14. 7. 2015 16:02
Světová média převzala zprávu od nedůvěryhodného zdroje, který si vymyslel prohlášení amerického akčního herce, že právě chystá poslední díl série o Rambovi. Děj se měl odehrávat v Sýrii.
Foto: Carolco Pictures Inc.

San Diego – Zpravodajské weby deníků Daily Mail nebo The Independent včetně některých českých serverů informovaly, že americký herec Sylvester Stallone právě připravuje poslední díl akčního filmu Rambo s podtitulem Last Blood, ve kterém bude bojovat proti Islámskému státu.

Herec to měl prohlásit minulý víkend před fanoušky a novináři na americkém Comic-Conu, kam dorazil představit svůj film Rocky o stárnoucím boxerovi.

Zprávu vypustil server Washingtonpost.com.co, který svou doménou připomíná webové stránky deníku The Washington Post.  

Autor článku tvrdil, že John Rambo se má už během příštího roku utkat s džihádisty z Islámského státu. Podtitulem Poslední krev pak film odkazuje na snímek z roku 1982, který akční sérii o neohroženém bojovníkovi započal s podobným podtitulem, a to První krev.

Sám herec ale popřel, že by něco takového vůbec natáčel. "Sylvester Stallone se nezúčastnil Comic-Conu 2015, a tudíž neposkytl žádné oficiální vyjádření týkající se Ramba," řekl mluvčí Stallona serveru The Independent a vysvětlil, že se zprávy o novém díle akčního filmu nezakládají na pravdě.

Server, který o celé kauze původně informoval, tvrdil, že přípravy jsou v plném proudu a v současné době se vybírají lokace na Blízkém východě. "Pracujeme s místními lidmi z oblastí Iráku a části Sýrie, kde má Islámský stát svou základnu," měl říci Stallone na Comic-Conu s tím, že se snaží divákům předat co nejrealističtější a nejintenzivnější zážitek.

O pátém dílu Stallone podle Daily Mail opravdu hovořil už před rokem, děj se měl ale původně točit kolem drogových kartelů. Jak sám herec uvedl, poslední Rambo se měl atmosférou přiblížit oscarovému snímku Tahle země není pro starý z roku 2007.

 

Právě se děje

Další zprávy