VIDEO Z Macháčka se stane v novém Mašínově filmu agent FBI

ČTK ČTK
27. 5. 2015 14:59
Režisér Mašín se v novém filmu inspiroval kultovními snímky Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech. Do kin se film dostane 1. října.
První ukázka z filmu Wilsonov | Video: YouTube

Praha  - Komedie Wilsonov, kterou režisér Tomáš Mašín natočil podle scénáře Marka Epsteina, se v kinech objeví až 1. října, ale už teď mohou filmoví fanoušci vidět první ukázku.

O snímku, ve kterém Jiří Macháček ztvárnil agenta FBI a Vojtěch Dyk jeho asistenta, si mohou udělat představu na YouTube. Do kin přijde jako upozornění divákům, aby si před představením nezapomněli vypnout mobilní telefony.

"Tento snímek totiž Mašín natočil ve stylu slavných a kultovních českých filmů Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech. Děj zavede diváky do počátku minulého století, kdy se starosta jednoho města kdesi ve střední Evropě rozhodl, že jej připojí jako nový stát Spojených států amerických. Pojmenoval ho na počest jejich prezidenta - Wilsonov," uvedla Janáková, mluvčí filmu.

Slavnostní akt ovšem ohrožuje řádění nebezpečného zločince. A protože si místní policie neví rady, přichází na pomoc specialista z FBI. Námětem snímku pak je, zda se podaří agentu Foodovi s pomocí mladého policejního eléva zatočit s masovým vrahem.

"Wilsonov bude gejzírem vizuálních gagů, slovních přestřelek a stylizované výtvarné formy. I když navazuje na žánr detektivní komedie, který z naší kinematografie vymizel, nebylo záměrem natočit retro příběh kopírující staré vzory. Mým snem byl drzý, dynamický a výtvarně dotažený snímek," charakterizoval svůj projekt Mašín, patřící k nejuznávanějším domácím režisérům reklamní tvorby.

Byl spoluautorem scénáře filmu Ondříčkova filmu Šeptej (r. David Ondříček). Před šesti lety debutoval v oblasti celovečerní tvorby snímkem 3 sezony v pekle.

V dalších rolích se ve Wilsonově inspirovaném paperbackovými detektivními romány objeví Táňa Pauhofová, Jan Kraus, Luboš Kostelný, Stanislav Majer a Petr Čtvrtníček. Za kamerou byl Martin Štrba, hudbu složí Michal Novinski.

Rozpočet snímku Wilsonov činí 52,5 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy