Kdo si zahraje Steva Jobse? Na mušce je Michael Fassbender

jla
5. 11. 2014 15:22
Roli zakladatele společnosti Apple odmítli už Leonardo DiCaprio a Christian Bale. Nyní vchází do hry Michael Fassbender.
Michael Fassbender.
Michael Fassbender. | Foto: Aktuálně.cz

Los Angeles - Režisér Danny Boyle možná našel náhradu za Christiana Balea, který se role lídra počítačové firmy Apple Steva Jobse vzdal jen před několika desítkami hodin. Jobse by mohl hrát Michael Fassbender.

Společnost Sony se zřejmě snaží co nejrychleji posunout životopisný film o Jobsovi do fáze produkce. Není však jasné, jak toho chtějí docílit oslovením právě Fassbendera, jehož natáčecí kalendář zaplňují třetí díl série X-men: Apocalypse a akční sci-fi Assasin's Creed.

Scénář k filmu o životě spoluzakladatele jedné z největších pčítačových firem napsal oscarový scenárista Aaron Sorkin, který sklidil úspěch se scénářem pro Sociální síť (David Fincher) v roce 2010. Vycházel přitom z exkluzivní biografie, kterou po Jobsově smrti vydal novinář Walter Isaacson.

Podle Sorkina bude film rozdělen na tři dějství, z nichž se každé odehrává před jedním z milníků vývoje společnosti Apple, před prvním počítačem typu Mac, před založením firmy NeXT a před iPodem.

"Je to jako psát o Beatles. Je tu spousta lidí, kteří Jobse znali a ctili jej," řekl o scénáři Sorkin deníku Variety.

Zpočátku mělo film tvořit právě úspěšné duo Fincher a Sorkin, kteří společně natočili životopisný snímek Sociální síť o zakladateli Facebooku Marku Zuckerbergovi. Fincher však od natáčení odstoupil.

 

Právě se děje

Další zprávy