Leonardo DiCaprio: Volte ty, kteří budou změnu klimatu řešit. Jinak jsme ztraceni

mad
Aktualizováno 27. 10. 2016 11:10
Leonardo DiCaprio v Londýně uvedl svůj nový dokument o změně klimatu. Snímek apeluje na mladou generaci, aby se tímto problémem zabývala. Herec také vyzval k tomu, aby lidé volili ty politiky, kteří budou téma aktivně řešit.
DiCaprio mluví s Obamou v dokumentu o globálním oteplováním | Video: National Geographic

Leonardo DiCaprio řekl BBC, že změna klimatu je největší problém, kterému současná mladá generace čelí.

Herec uvedl na londýnském filmovém festivalu svůj nový dokument Je s námi konec? (Before the Flood), který se zabývá tím, jak globální oteplování mění naši planetu. Film uvede National Geographic v neděli 30. října.

BBC řekl, že změna klimatu je problémem mladé generace, která o téma má zájem. "Hlavní je se pokusit volit ty politické vůdce, kteří hodlají se změnou klimatu něco dělat, protože je to přímo ovlivňuje."

Zdůraznil, že pokud nebudeme mít politiky, kteří neudělají zásadní kroky, jež budou problém řešit, jsme "ztraceni". "A nejlepší způsob, jak to v demokracii můžete udělat, je ten, že dáte do vedení lidi, kteří budou konat," vysvětlil.

Režisér dokumentu Fisher Stevens na premiéře také hovořil o mladé generaci. Dle jeho slov míří film právě na ni a chce ji informovat o tom, co se s planetou děje. Doufám, že mladé lidi snímek inspiruje.

DiCaprio také dodal, že dokument snad již konečně uzavře debaty o tom, že změna klimatu není problém: "Musíme naslouchat vědecké komunitě," řekl.

V dokumentu se DiCaprio setkává s papežem Františkem, prezidentem Obamou nebo ministrem zahraničí Johnem Kerrym a navštěvuje různé části světa, které globální oteplování mění.

Herec dlouhodobě upozorňuje na změnu klimatu a o tématu otevřeně hovoří a apeluje nejen na politiky. Je také poslem míru OSN.

 

Právě se děje

Další zprávy