Krobot začal natáčet svůj druhý film. V Kvartetu hrají Poláková i Schmitzer

ČTK ČTK
25. 7. 2016 14:43
Režisér Miroslav Krobot začal v Olomouci natáčet svůj druhý film. Nese název Kvarteto a zachycuje osudy čtveřice muzikantů. Zahrají si v něm Jaroslav Plesl, Barbora Poláková či Jana Štěpánková.
Miroslav Krobot.
Miroslav Krobot. | Foto: DVTV

První záběry snímku Kvarteto režiséra Miroslava Krobota pořídili filmaři v jednom z bytů v Kosinově ulici nedaleko centra Olomouce, v následujících dnech se přemístí i na jiná místa města.

Natáčet budou například v legendární hospodě Ponorka, v Klášterním Hradisku nebo v Přemyslovském paláci. ČTK to řekl scenárista filmu, olomoucký psycholog Lubomír Smékal.

"Natáčet jsme začali dnes, nejprve natáčíme v bytových prostorách, kde budeme celý tento týden. Poté se přesuneme do ostatních lokalit. V Olomouci budeme natáčet do 28. srpna," uvedl Smékal, který se podílel i na prvním Krobotově filmu Díra u Hanušovic.

Celý film se podle něj bude točit pouze v Olomouci, kromě Hradiska či paláce se budou filmaři v příštích dnech a týdnech pohybovat také v Křížkovského ulici.

Scénář k filmu Kvarteto vznikal už v roce 2013, spolužáci z gymnázia Krobot se Smékalem na něm pracovali společně. Jedna z jeho částí vznikala i v době, kdy každý z nich pobýval v různých částech světa - v Thajsku a ve Finsku. Role hospodského se ve snímku ujme Jiří Schmitzer, v dalších rolích se objeví Jaroslav Plesl, Barbora Poláková či Jana Štěpánková.

Do Olomouckého kraje míří filmaři v posledních letech poměrně často. Na začátku června se v Olomouci točila například romantická komedie Miluji Tě modře v režii Miloslava Šmídmajera. Kulisy filmařům propůjčilo Vlastivědné muzeum v Olomouci a Univerzita Palackého v Olomouci.

 

Právě se děje

Další zprávy