Odhalení: Batmanův parťák Robin bude tentokrát žena

Kultura Kultura
21. 10. 2014 8:16
Jeden z komparzistů filmu Batman vs. Superman prozradil médiím překvapivou zprávu týkající se obsazení. Hrozí mu pětimilionová pokuta.
Herečka Jena Malone na premiére filmu Time Out of Mind, kde se objevila s červenými vlasy, která má v komiksu i Robin
Herečka Jena Malone na premiére filmu Time Out of Mind, kde se objevila s červenými vlasy, která má v komiksu i Robin | Foto: Externí

Praha – Na Michiganské univerzitě v USA právě vzniká očekáváný "superfilm" Superman vs. Batman: Dawn of Justice. Batmana si zahraje Ben Affleck a roli Supermana si po Muži z oceli zopakuje Henry Cavill.

Jeden z komparzistů ovšem způsobil poprask, když médiím sdělil, že Batmanova „parťáka“ Robina bude hrát žena. Roli Carrie Kelley, jednu z verzí Robina, údajně získala Jena Malone, kterou jsme naposledy mohli vidět v Hunger Games: Vražedná pomsta, kde hrála Johannu Mason. Objeví se i v pokračování s podtitulem Síla vzdoru 1. část, která přijde do českých kin 20. listopadu.

Robin je postava z komiksů vydavatelství DC Comics. Jedná se o Batmanova pomocníka a partnera v boji. Většinou šlo o muže, ale v několika sešitech byla Robin ženou.

Zprávu odvysílala lokální televize WILX-10 News. Komparzista reportérovi Kirku Montgomerymu přesně řekl: „Zjistil jsem, že postavu Robina bude hrát žena.“ Herečka navíc byla na place spatřena. Studio se zatím k situaci nevyjádřilo. Několik zdrojů však říká, že komparzista může čelit až pětimilionové pokutě, neboť vypuštěním této zprávy porušil smlouvu o mlčenlivosti. Scénář je věcí utajení a tvůrci si velmi hlídají, jaké informací vypustí do médií.

Superman vs. Batman: Dawn of Justice režíruje Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen). Česká premiéra se odehraje 24. března 2016.

 

Právě se děje

Další zprávy