Komedie Tajný život mazlíčků je letním hitem, v Česku už vydělala 50 milionů korun

ČTK ČTK
12. 9. 2016 15:24
Lidé do tuzemských kin nejvíce chodí na komedii Tajný život mazlíčků. Americký animovaný snímek tak již popáté za sebou vede žebříček víkendové návštěvnosti. Celkově jej vidělo téměř 347 tisíc lidí.
Tajný život mazlíčků.
Tajný život mazlíčků. | Foto: Universal Pictures

Úspěšná komedie Tajný život mazlíčků o posledním víkendu přilákala v 66 kinech bezmála 13 500 diváků a její celkové tržby se blíží hranici 50 milionů korun.

Na druhém místě vstupuje do žebříčku dramatický film režiséra Clinta Eastwooda Sully: Zázrak na řece Hudson. Rekonstrukci události z ledna 2009, kdy kapitán Chesley "Sully" Sullenberger nouzově přistál s poškozeným letadlem na newyorské řece Hudson a zachránil tak život 155 pasažérů na palubě, sledovalo o víkendu v 91 kinech téměř 12 000 diváků.

Na třetím místě je stejně jako v minulém týdnu mládeži nepřístupný počítačem animovaný film Buchty a klobásy. Vulgární vyprávění o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, za tři týdny vidělo více než 76 000 návštěvníků kin.

Z českých filmů jsou v první dvacítce čtyři snímky. Nejlépe se na 10. místě umístila komedie Zdeňka Trošky Strašidla, na 13. místě je nový film Zloději zelených koní, 18. se umístila krimi Taxi 121 a na 19. místě je komedie Sezn@mka.

Ve čtvrtek do tuzemských kin dorazí americký film Ve jménu krve, v němž se Mel Gibson představuje v roli bývalého člena motocyklového gangu Hells Angel, romantická komedie s Renée Zellwegerovou Dítě Bridget Jonesové, japonský animovaný snímek Cesta do fantazie, americký akční thriller Mechanik zabiják: Vzkříšení a hudební dokument Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years.

Na diváky čeká i trojice českých filmů – komedie Prázdniny v Provence s Vojtou Kotkem, Jakubem Prachařem a Kryštofem Hádkem v hlavních rolích, poslední film režiséra Jana Němce Vlk z Královských Vinohrad a sportovní dokument FC Roma o problémech fotbalového týmu složeného převážně z romských hráčů.

Dítě Bridget Jonesové je film o nevyjasněnosti hodnot. Chce být opravdovější než romantická komedie. Je na to příliš měkký, říká kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy