Nejdražší česká komedie sází na FBI, Macháčka i Pauhofovou

mad
18. 6. 2015 9:36
Podívejte se na ukázku z české komedie Wilsonov v hlavní roli s Jiřím Macháčkem coby vyšetřovatelem FBI. Do kin snímek dorazí letos v říjnu.
Trailer k filmu Wilsonov | Video: Falcon

Praha – Novou českou komedii Wilsonov režíruje Tomáš Mašín, který naposledy natočil 3 sezóny v pekle (2009), za ty získal tři České lvy.

Detektivní komedie Wilsonov podle scénáře Marka Epsteina se odehrává na začátku 20. století po konci první světové války. V zapadlém evropském městě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen, kterým je připojení města k USA a přejmenování na Wilsonov na počest svého přítele Woodrova Wilsona.

Foto: Falcon

Situaci však komplikuje neznámý vrah, jehož oběti umírají hrůzou dřív, než je stihne zabít. Primátor (Richard Stanke) zažádá Spojené státy o pomoc při vyšetřování, a Wilson tak posílá agenta FBI Aarona Fooda (Jiří Macháček), kterému pomáhá policejní čekatel Josef (Vojtěch Dyk). V dalších rolích se objeví Jan Kraus nebo Petr Čtvrtníček.

Podle dvouminutového traileru půjde o vizuálně netradiční snímek, který bude míchat humor a děsivé výjevy. Macháček by měl být hlavním tahounem filmu, krásku, která bude v ohrožení, ztvární slovenská herečka Táňa Pauhofová (Hořící keř).

"Wilsonov je gejzírem vizuálních gagů, rychlopalných slovních přestřelek a silné, stylizované výtvarné formy. Rád bych, aby se divák především bavil. Nejen vtipnými dialogy, ale i detektivní zápletkou a mystifikací," říká o filmu režisér Tomáš Mašín.

S více než padesátimilionovým rozpočtem jde podle tvůrců o nejnákladnější českou komedií moderní české kinematografie. Wilsonov vstoupí do českých kin 1. října.

 

Právě se děje

Další zprávy