Japonští fanoušci se nové Godzille smějí. Je prý tlustá

ČTK ČTK
6. 5. 2014 12:14
Nová verze klasického japonského příběhu o Godzille vstoupí do světových kin 16. května. V zemi jejího vzniku vyvolala už nyní pohoršení.
Godzilla v roce 2014.
Godzilla v roce 2014. | Foto: Warner Bros.

Tokio - Nová hollywoodská verze japonské klasiky Godzilla bude mít v kinech premiéru až 16. května, fanoušky z ostrovního císařství už ale stihly otrávit už trailery - především to, jak "mohutná" na nich Godzilla vypadá.

"Když jsem ji viděl, hodně mě to zaskočilo," svěřil se agentuře AFP Fumihiko Abe, který se sám označuje za "superfanouška" Godzilly. "Je tlustá od krku dolů a mohutná v oblasti zadku".

Godzilla (2014).
Godzilla (2014). | Foto: Warner Bros.

Japonský internet okamžitě zaplavila vlna vtípků na adresu toho, co označují za "americkou tlusťošku". Podle některých fanoušků americká Godzilla patrně podstoupila výkrmnou hamburgerovou kůru jako autor známého dokumentu Super Size Me. Někteří jí přezdívají "kalorické monstrum", jiní pak "Godzilla Deluxe". A dočkala se možná i největší urážky ze všech, když jeden z fanoušků napsal: "Je tak tlustá, až mě to rozesmálo."

Z dalších reakcí zaznělo například to, že "Godzilla musela do Ameriky, protože do Japonska už by se nevešla", "vypadá jako tuleň", případně: "Kruci, dokonce i Godzilla už trpí metabolickým syndromem."

Podívejte se na nejnovější ukázku z filmu Godzilla.
Podívejte se na nejnovější ukázku z filmu Godzilla.

Japonsko je nejštíhlejší zemí v průmyslově vyspělém světě a metabolický syndrom je tam velkým strašákem se svou kombinací zdravotních rizik, jako je vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak a tukové polštáře na břiše, což může vést ke kardiovaskulárním potížím a cukrovce.

Godzilla letos slaví 60. narozeniny - první ze svých 28 filmů s touto tradiční postavou natočil japonský režisér Iširó Honda v roce 1954. Nejnovější americká verze je v režii Garetha Edwardse a Godzilla v ní bude na "té správné straně", když se postaví zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva.

 

Právě se děje

Další zprávy