Jan Prušinovský chce komedii Grand Prix natáčet během Velké ceny formule 1

ČTK ČTK
6. 4. 2021 12:56
Jan Prušinovský, režisér filmů Okresní přebor, Kobry a užovky nebo úspěšného seriálu Most!, začne v květnu natáčet novou komedii Grand Prix. Kromě severočeského Cvikova zamíří se štábem do Německa, Francie a Španělska.
Herci Kryštof Hádek, Štěpán Kozub a Robin Ferro.
Herci Kryštof Hádek, Štěpán Kozub a Robin Ferro. | Foto: Falcon

Vrcholem road movie by mělo být natáčení v průběhu Velké ceny formule 1, která se v katalánské Barceloně uskuteční příští rok. Česká kina film začnou promítat 17. listopadu 2022.

"Road movie je u nás žánr, do kterého se nikdo moc nehrne. Česká republika je pro něj totiž malá. Tak jsme se rozhodli, že ty naše průměrné české hrdiny vyvezeme za hranice," vysvětluje režisér.

Robin Ferro, Kryštof Hádek, režisér Jan Prušinovský a Štěpán Kozub.
Robin Ferro, Kryštof Hádek, režisér Jan Prušinovský a Štěpán Kozub. | Foto: Falcon

"Nechceme ale vytvářet iluzi německé autopumpy tím, že na českou benzinku dvacet kilometrů za Prahou nalepíme nápis 'Tankstelle'. A stejně tak nevytvoříme na brněnském nebo mosteckém autodromu dojem, že jste jen pár kilometrů od moře a v centru Katalánska," avizuje jedenačtyřicetiletý Prušinovský.

Grand Prix označuje za největší film, na kterém kdy pracoval. "A to něco stojí. Abychom mohli natáčet přímo na okruhu a během Velké ceny, potřebujeme získat dva miliony korun," vyzývá veřejnost k tomu, aby ho podpořila v crowdfundingové kampani.

V hlavních rolích kamarádů, kteří milují auta, se představí herci ostravského divadla Mír Robin Ferro a Štěpán Kozub, Kryštof Hádek a Anna Kameníková.

Scénář pojednává o dvou bratrancích ze severočeského pohraničního maloměsta. Jeden vede umolousaný autobazar na okraji města, ten druhý je lehce autistickým milovníkem pořádku v autodílně na náměstí. V boudě za domem má maketu formule 1, na které už roky cvičí výměnu pneumatik.

Kamarádi vyhrají dvě vstupenky na Velkou cenu Španělska, což jim dá možnost zmizet na pár dní z města. "To ani jeden ovšem ještě netuší, že se k nim nečekaně přidá i místní šílenec a zloděj aut Štětka, který přitahuje jednu katastrofu za druhou," dodává režisér.

Crowdfundingová kampaň odstartovala 1. dubna.

Podporovatelé mohou získat například osobní videopozdrav z cesty od herců Hádka, Kozuba nebo Ferra, zúčastnit se jako komparz autokrosových závodů v Nové Pace nebo si vyzkoušet kurz bezpečné či sportovní jízdy na autodromu Sosnová.

Seriál Most! skončil. Hlavní protagonisté poslední díl sledovali v Severce | Video: František Grossmann
 

Právě se děje

Další zprávy