Ikonický dub z Vykoupení z věznice Shawshank vyvrátil vítr. Fanoušci filmu truchlí

Magazín Magazín
25. 7. 2016 10:54
Jeden z nejslavnějších stromů filmové historie padl za oběť silnému větru. Bílý dub, který v roce 1994 proslavilo drama režiséra Franka Darabonta, teď fanoušci filmu Vykoupení z věznice Shawshank oplakávají.
Vyvrácený strom
Vyvrácený strom | Foto: Mansfield News Journal Repro

Patřil mezi nejikoničtější stromy v historii světové kinematografie, přestože se objevil až na konci slavného filmu Vykoupení z věznice Shawshank.

Bílý dub, který v roce 1994 proslavila filmová adaptace knihy Stehpena Kinga, vyvrátil v pátek 22. července silný vítr. Informoval o tom zpravodajský web BBC.

„Víme jen, že vítr vyvrátil strom z kořenů,“ komentovala situaci stroze Jodie Snavelyová, zástupkyně parku v městě Mansfield ve státě Ohio.

Půlku stromu přitom před pěti lety zničil během letní bouřky úder blesku. Lidé tehdy na sociálních sítích sdíleli fotky dubu a vzpomínali, jak moc pro ně filmový symbol znamená.

„Je to očividně smutná zpráva pro fanoušky filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Ale pořád se na strom můžou přijít podívat, dokud tu je,“ dodala Jodie Snavelyová.

Bílý dub se objevuje v závěru filmu, kde poblíž něho najde Red v podání Morgana Freemana dopis a peníze, za které si má koupit lístek a přijet do Mexika za svým starým přítelem z věznice Andym Dufresnem.

 

Právě se děje

Další zprávy