Godzilla vysála kina. Letos byl lepší jen Captain America

Kultura Kultura
19. 5. 2014 9:16
Godzilla získala z amerických kin 93 milionů dolarů, a slaví tak větší úspěch, než mohl kdokoliv předpokládat. Komedie Sousedi i superhrdinský Spider-Man sbírají zbytky.
Godzilla.
Godzilla. | Foto: Warner Bros.

Praha - Málokdo tušil, co od nové Godzilly čekat. Přes veškerou snahu se značka za šedesát let mimo Japonsko neujala - lidé ji sice znají, ale na filmy s ní příliš nechodí. To se ale změnilo.

Americký reboot otevřel na úctyhodných 93 milionech a další stovku připsal ze světa. Lepší situaci si režisér Gareth Edwards přát nemohl a bylo by s podivem, kdybychom brzy nezaslechli zvěsti o dvojce.

Veleještěří příběh od společnosti Warner Bros je letos zatím druhým nejúspěšnějším debutem. Snímek Captain America: Návrat prvního Avengera měl minulý měsíc po prvním víkendu na kontě kolem 95 milionů vydělaných dolarů.

Druhé místo obydleli Sousedi. Dalších 26 milionů přispělo k pěkným 150 milionům z celého světa. Přitom některé trhy, včetně našeho, na premiéru teprve čekají.

Amazing Spider-Man 2 poměrně zpomalil, japonské monstrum mu jistě ubralo dost potenciálních diváků. 17 milionů třetí víkend není zrovna terno. Celkem už však pavoučí muž sedí na hromadě čítající 630 milionů, což mu jistě k pohodlí stačí.

Sportovní drama Million Dollar Arm, které nejspíš v Čechách vůbec neuvidíme, otevřelo na 10 milionech.

A komedie s Cameron Diaz Jedna za všechny připsala dalších 6 milionů. 150 milionů ze světa je pro stárnoucí hvězdu skvělý výkon.

 

Právě se děje

Další zprávy