Gere uvedl ve Varech Pretty Woman, tleskaly mu tisíce lidí

ČTK Kultura ČTK, Kultura
Aktualizováno 5. 7. 2015 17:26
Americký herec osobně představil v letním kině svůj nejslavnější film, aplaudovalo mu přes šest tisíc lidí.
Richard Gere na MFF KV 2015
Richard Gere na MFF KV 2015 | Foto: Hermína

Karlovy Vary – Americký herec Richard Gere nadchl tisíce diváků karlovarského letního kina, když osobně přišel v sobotu po 23:00 uvést slavný film Pretty Woman. "Už točím filmy hodně dlouho, ale něco takového jsem ještě neviděl," řekl na úvod herec, který letos převzal na letošním Mezinárodním filmovém festivalu cenu za mimořádný přínos světové kinematografii.

Na Gerea čekalo podle pořadatelů 6700 lidí, ačkoli běžná kapacita kina je asi jen 3500 lidí. Desítky a možná stovky dalších se do nabitého letního kina ani nedostaly. Když Gere přišel na pódium, nejprve si, podobně jako loni Mel Gibson, natočil diváky i novináře na mobilní telefon.

Richard Gere v letním kině MFF KV 2015
Richard Gere v letním kině MFF KV 2015 | Foto: Hermína

"Jen jednu věc chci říct," řekl na úvod Gere, načež zazpíval první tóny titulní písně z filmu, Pretty Woman od Roye Orbisona. Aplaudující dav pak ještě povzbudil, když konstatoval, že Česká republika je jednička.

Zavzpomínal na to, že když před 25 lety film natáčeli, probíhalo to v přátelské atmosféře a nikdo tehdy netušil, že se z filmu stane takový hit, který potěší tolik lidí po celém světě.

Zatímco Gere čekal na překlad, znovu si natáčel plné hlediště diváků, u kterých se i podivoval, kolik je mezi nimi mladých, kteří by možná už měli být v posteli. Jak pak řekl, záběry pošle Julii Roberts, "aby věděla, o co přišla".

Na závěr pozdravil diváky: "Mám vás všechny rád a užijte si film." Pro diváky bylo v letním kině připraveno vůbec první promítání od české premiéry před 23 lety bez dabingu a s titulky. Fanoušci si tak mohli užít hlasy Gerea i Robertsové v jejich původním znění.

 

Právě se děje

Další zprávy