Francouzský provokatér Noé natočí drama o sexu. S radostí

jla
6. 11. 2014 12:21
Gaspar Noé má v plánu natočit sexuální melodrama o milostném trojúhelníku jeden muž a dvě ženy. Pánům slibuje erekci a dámám pláč.
Gaspar Noé
Gaspar Noé | Foto: Gaspar Noé

Los Angeles - Provokativní francouzský režisér Gaspar Noé chystá sexuální melodrama s prozatímním titulem Love o jednom muži a dvěma ženách. I když Noé teprve vybírá herecké obsazení, k filmu vznikl už i plakát, který má za úkol zaujmout především americké investory a producenty.

První plakát k Noého chystanému dramatu Love.
První plakát k Noého chystanému dramatu Love. | Foto: Aktuálně.cz

"Sexuální melodrama o chlapci a dívce a ještě jedné dívce. Milostný příběh oslavující sex v dobrém světle," říká oficiální synopse, kterou letos v květnu představila distribuční společnost Wild Bunch na festivale v Cannes.

Noé má dojem, že většina filmů se sexuální tematikou je dramatická a temná. "Film LOve bude ale plný radosti," řekl Gary Farkas z Wild Bunch.

Pravděpodbně nejznámějším Noého fimem je fantasy thriler Vejdi do prázdna o sourozencích, jež se po mnoha letech potkají v Tokiu a dají si slib, že se už nikdy neopustí. Jeden z nich je však zavražděn a jelikož nemůže slib porušit zůstává v Tokiu jako zbloudilá duše. Přítomnost se začíná místit s minulostí i budoucností a realita začíná ztrácet jasné obrysy.

Podívejte se na videoklip Gaspara Noého pro skupinu Placebo.
Podívejte se na videoklip Gaspara Noého pro skupinu Placebo.

Za některé ze svých filmů získal Noé nominace na festivalu Cannes v letech 2002, 2009 i 2012. Za krátkometrážní snímek Carne v roce 1991 vyhrál v Cannes cenu za nejlepší krátký film.

Noé je známý svoji provokativností. Videoklip, který režíroval pro londýnskou skupinu Placebo nebyl nikdy oficiálně odvysílán kvůli své příliš otevřené sexualitě. Podílel se i na videoklipech pro australského rockera Nicka Cavea.

 

Právě se děje

Další zprávy