Foto: Richard Gere poklekl před Bartoškou. Vary ožily filmem

Foto: Richard Gere poklekl před Bartoškou. Vary ožily filmem
Přejezd Richarda Gera spolu s dalšími festivalovými hosty otevřenými vozy z Grandhotelu Pupp ke kinosálu sledovaly i v parném podvečeru tisíce lidí. Stejně jako Mel Gibson loni a John Travolta rok před ním se i Gere vydal mezi čekající a několika z nich se podepsal.
"Zdravím všechny fanoušky a milovníky mých filmů," řekl nečekaně do mikrofonu, který vzal moderátorovi před Thermalem, kde později převzal cenu za přínos světové kinematografii.
...
Než Jiří Bartoška předal hlavní festivalovou cenu, upozornil, že padesát let v životě člověka je relativně krátká doba, zatímco stejný časový úsek v životě kulturní události je doba dlouhá. "Nevíme, jak poběžíme dlouho, ale běžíme, baví nás to a hlavně nás to naplňuje. Věřím, že k vaší i naší radosti poběžíme ještě hodně dlouho," řekl. Poděkoval sponzorům i divákům, bez nichž by festival ztratil smysl.
Foto: Hermína
ČTK Kultura ČTK, Kultura
3. 7. 2015 20:15
Při zahajovacím ceremoniálu převzal hollywoodský herec Richard Gere Křišťálový glóbus, jímž festival ocenil jeho mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Karlovy Vary – Ve Velkém sále hotelu Thermal byl dnes zahájen 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Richardu Gereovi předal ocenění prezident této prestižní přehlídky Jiří Bartoška. Publikum připravilo americkému herci bouřlivé ovace vstoje.

Zvaní hosté pak v zaplněném hledišti zhlédli novou znělku, kterou režisér Martin Krejčí natočil s loňským držitelem Křišťálového glóbu, hercem a režisérem Melem Gibsonem. V publiku byli například ministr kultury Daniel Herman, bývalý prezident Václav Klaus s chotí a herečka a někdejší první dáma Dagmar Havlová.

 

Právě se děje

Další zprávy