Foto: Na Cesarech zářila milenka prezidenta i Tarantino

Herečka Julie Gayet se na veřejnosti objevila poprvé od odhalení jejího vztahu s prezidentem Hollandem.
Aktivita bulvárních fotografů se na ni pochopitelně soustředila, i když Julie Gayet nezískala žádnou z cen.
Režisér Quentin Tarantino si ceremoniál Cesarů vcelku užil.
Scarlett Johansson přišla na Cesary v doprovodu svého partnera Romaina Dauriaca.
Scarlett Johansson. Na Oscarech nemá nominaci, i když její hlas ve filmu Spikea Jonzeho Ona by si ji zasloužil.
Foto: Reuters
Kultura Reuters Kultura, Reuters
1. 3. 2014 22:13
Francouzské filmové ceny Cesar posbírala komedie Já a maminka. Oproti všem předpokladům porazila vítězný snímek z Cannes Život Adele.

Paříž - Francouzské filmové ceny Cesar - francouzské obdoby Oscarů - posbírala komedie Les Garçons et Guillaume, à table ! (Me Myself and Mum, Já a maminka), která vypráví o mladém muži, který nade vše miluje svou matku, i když celá jehož rodina s ním zachází od dětství jako s dívkou.

Autobiografický snímek je vlastně one-man show režiséra, herce a scénáristy Guillauma Gallienna a proměnil polovinu z deseti nominací včetně ceny za nejlepší film i nejlepší debut či scénář a také nejlepší mužský herecký výkon.

"Ten Cesar je pro mou matku," řekl Gallienne ve své děkovné řeči.

Druhým favoritem Cesarů byl vítězný snímek z Cannes Život Adele. Ten ale odešel téměř s prázdnou. Jedinou z jeho nominací proměnila dvacetiletá Adele Exarchopoulos, když získala cenu pro nejlepší mladou herečku.

Při převzetí ceny Adele Exarchopoulos poděkovala režisérovi Abdellatifu Kechicheovi i své herecké kolegyni Lée Seydoux, s nimiž měla loni spíš napjaté vztahy. Oba ve svých kategoriích hodně překvapivě neuspěli.

Cenu za nejlepší režii totiž získal Roman Polanski za svůj zatím poslední film Venuše v kožichu (Venus in Fur). Všeobecně se očekával úspěch Kechiche, což doložila i velmi krátká děkovná řeč Polanského, který jen utrousil: "To jsem opravdu nečekal."

Paparazzi měli největší radost z přítomnosti milenky prezidenta Francoise Hollanda. Herečka Julie Gayet se totiž objevila na veřejnosti poprvé od té doby, co bulvární list Closer zveřejnil informace o jejím vztahu s hlavou státu.

Gayet ubírala poněkud zájem i zářivým hvězdám z Hollywoodu. Quentin Tarantino totiž předával čestného Cesara Scarlett Johansson.

 

Právě se děje

Další zprávy