FOTO Padesát asexuálně šedých odstínů si podmanilo Berlinale

Dakota Johnson přešla červený koberec Berlinale vyzývavěji oblečená, než se ukazuje v samotném filmu.
Fanoušci z ní byli u vytržení.
Herci Dakota Johnson a Jamie Dornan s režisérkou 50 odstínů šedi Sam Taylor-Johnson.
Filmový svůdce Jamie Dornan.
Spisovatelka E. L. James, autorka bestselleru 50 odstínů šedi, podle nějž film vznikl.
Foto: Reuters
Kultura Reuters ČTK Kultura, Reuters, ČTK
Aktualizováno 12. 2. 2015 22:23
Pětašedesátý ročník prestižní filmové přehlídky uvádí i hollywoodské blockbustery. Podívejte se, kdo se prošel po červeném koberci.

Fotogalerie - Pětašedesáté Berlinale zahájila světová premiéra španělského filmu Nadie quiere la noche (Nikdo nechce noc), který vypráví příběh manželky amerického polárníka Roberta Pearyho Josephine. Jeho hlavní hvězdou je francouzská herečka Juliette Binoche.

Ve středu večer se po červeném koberci procházely hvězdy 50 odstínů šedi, dorazí také nová hollywoodská Popelka.

Ani chladné počasí v zasněžené německé metropoli neodradilo tisíce lidí od čekání u červeného koberce před festivalovým palácem. Po něm na zahájení Berlinale přišla řada hvězd, například Zlatým glóbem oceněný herec James Franco nebo francouzská herečka Audrey Tautou, která je členkou letošní festivalové poroty. Fanoušci všechny příchozí vítali jásotem a žádostmi o autogram.

Berlinale slavnostně zahájil ředitel festivalu Dieter Kosslick s americkým režisérem Darrenem Aronofskym, který letos předsedá sedmičlenné porotě. Úvodnímu ceremoniálu přihlíželo přes 1500 hostů, mezi nimi nechyběla ani režisérka úvodního filmu Isabel Coixet a představitelka hlavní role Juliette Binoche.

Do hlavní sekce festivalu je zařazeno celkem 23 filmů, z toho 19 se bude ucházet o Zlatého a Stříbrné medvědy. Po několika letech je v soutěžní části Berlinale i česká stopa, kterou představuje koprodukční podíl na rumunském snímku Aferim! Mezi nejočekávanější premiéry mezi soutěžními snímky patří americký film Terrence Malicka Knight of Cups (Rytíř pohárů).

 

Právě se děje

Další zprávy