V nové komedii s Ondřejem Sokolem narostou Nárožnému vlasy

ČTK ČTK
29. 6. 2015 10:52
Herec a režisér Ondřej Sokol se příští rok v únoru představí v novém filmu Jiřího Chlumského Dvojníci.
Ondřej Sokol
Ondřej Sokol | Foto: Hermína

Praha - Natáčení filmu Dvojníci s Ondřejem Sokolem v hlavní dvojroli je v plném proudu. Z Litoměřic, kde začalo v polovině června, se štáb režiséra Jiřího Chlumského přesunul do Prahy, řekla mluvčí tohoto projektu Dita Brančíková.

Film o záměně dvou mužů, kteří jsou si k nerozeznání podobni, podle ní přináší nejvíc práce maskérkám. Ty tak často během jednoho dne "vytvářejí" z Ondřeje Sokola střídavě podvodníka Honzu Rambouska s kotletami a rozcuchaným účesem a učitele Richarda Prospala, který je vždy pečlivě upraven a hladce oholen.

"Dost práce mají i s Petrem Nárožným, který v roli mafiána dostal po letech zase vlasy, což mu není příjemné. Své si užijí i Jakub Kohák či Milan Šteindler coby parta hejsků kolem Honzy, nebo naopak Miroslav Etzler, Jana Bernášková či Zuzana Slavíková jako kolegové z profesorského sboru Richarda," uvedla Brančíková.

Dvojníci se budou natáčet do konce července, do českých i slovenských kin mají dorazit příští rok v únoru.

Jeden z "dvojníků" Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář. Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, je s ním konec. Zachrání ho náhoda - do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, což těm dvěma změní život.

Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak to vyřešit - dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí.

Scénář filmu Dvojníci napsal Petr Hudský, producentem je Miloslav Šmídmajer. Za kamerou je Asen Šopov, filmovou hudbu složí Ilja Cmíral.

 

Právě se děje

Další zprávy