Epizoda VII se blíží. Nový díl Hvězdných válek dostal název

Kultura Kultura
7. 11. 2014 16:15
Jak se bude jmenovat nový díl Star Wars? Tvůrci odhalili podtitul filmu.
Epizoda VII
Epizoda VII | Foto: Star Wars

Praha – Hlavní část natáčení očekáváné sedmého dílu Star Wars ságy skončila v Pinewoods Studios nedaleko Londýna 6. listopadu. Tvůrci v tento den zveřejnili na svém oficiální twitterovém účtu zprávu, která odhalila podtitul filmu.

Star Wars: The Force Awakens, tak zní oficiální anglický název, označení Epizoda VII nebude jeho součástí, což evokuje, že Hvězdné války se chtějí ubírat novým směrem. Česky by se název dal přeložit jako „Síla se probouzí“.

Děj filmu se má odehrávat 30 let po událostech Epizody VI – Návratu Jediho, který měl v kinech premiéru v roce 1983.

Vrátí se herci z původní trilogie, a to Harrison Ford (Han Solo), Mark Hamill (Luke) nebo Carrie Fisher (Leia). Posilami bude například oscarová Lupita Nyong´o, Oscar Isaac nebo Domhnall Gleeson.

Sedmá Epizoda má českou premiéru naplánovanou na 17. prosinec 2015. Režisérem je J.J. Abrams, který je zkušeným režisérem sci-fi filmů. V roce 2009 úspěšně restartoval Star Trek, o čtyři roky přišlo pokračování Star Trek: Do temnoty. Režíroval také pilotní díl populární seriálu Ztraceni a je autorem scénáře několika jeho epizod.

Naposledy Abrams režíroval sci-fi Super 8, které vyprávělo o partě mladých chlapců, kteří točí amatérský film, a najednou se stanou svědky podivné nehody. Film při rozpočtu 50 milionů dolarů utržil celosvětově 260 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy