Eastwood chystá film o pilotovi, který zachránil 155 životů

mad
4. 6. 2015 11:01
Režisér Eastwood natočí film podle skutečné události, kdy v roce 2009 pilot zachránil všechny pasažéry na palubě airbusu nouzovým přistáním na řeku Hudson.
Clint Eastwood na cenách Oscar v roce 2015.
Clint Eastwood na cenách Oscar v roce 2015. | Foto: Reuters

PrahaClint Eastwood chystá další životopisný film. Letos prošlo českými kiny jeho válečné drama Americký sniper, jež vycházelo ze skutečných událostí, které zažil odstřelovač Chris Kyle. Film celosvětově utržil téměř desetinásobek svého rozpočtu a získal jednoho Oscara za střih zvuku a pět nominací.

Nový film nazvaný Miracle on the Hudson (Zázrak na Hudsonu) bude vyprávět o kapitánu Chesleym Sullenbergovi a letu číslo 1549. V lednu 2009 letěl Airbus A320 společnosti US Airways z newyorského letiště La Guardia do města Charlotte v Severní Karolíně. Letadlo však po několika minutách začalo klesat kvůli hejnu ptáků, které vlétlo do motorů. Kapitán se rozhodl k odvážnému řešení – nouzově přistál na řece Hudson, čímž zachránil všech 155 lidí na palubě.

Scénář vychází z memoárové knihy Highest Duty: My Search for What Really Matters kapitána letu, která vyšla v roce 2009 a stala se bestsellerem. Autorem scénáře bude Todd Komarnicki, který napsal krimi drama Neznámý svůdce (2007).

64letý pilot Sullenberg k projektu řekl: "Jsem moc rád, že můj příběh je v rukách talentovaného vypravěče a filmaře Clinta Eastwooda, producentských veteránů Allyny Stewartové a Franka Marshalla. Film nemohl najít lepší domov než u Warner Bros. Pictures. Toto je skutečně splněný sen."

Natáčení by mělo začít letos na podzim. Kdo si zahraje hlavní postavu, zatím není známo.

 

Právě se děje

Další zprávy