Dubaj filmovým rájem. Točí se tu Star Trek i Hvězdné války

ČTK Kultura ČTK, Kultura
13. 7. 2015 11:14
Spojené arabské emiráty se stávají oblíbenou destinací hollywoodských filmařů.
Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí).
Star Wars: The Force Awakens (Síla se probouzí). | Foto: Falcon

Dubaj – Pokračování omlazené filmové série intergalaktické ságy Star Trek se bude točit zčásti v Dubaji, známé svými mrakodrapy mezi pouští a mořem. Oznámila to dubajská komise pro film a televizi. Natáčení začne v říjnu, film má jít do kin příští rok v červenci, uvedla agentura AP.

Star Trek se zatím ve Spojených arabských emirátech nikdy netočil, Dubaji a sousednímu Abú Zabí se ale stále více daří lákat filmové tvůrce. Nejvyšší budova světa Burdž Chalífa si zahrála ve filmu Mission: Impossible - Ghost Protocol z roku 2011 a režisér J. J. Abrams, který točil předešlé dva filmy nové série Star Trek, natáčel v Abú Zabí část nového pokračování série Hvězdných válek pod názvem Star Wars: Síla se probouzí.

V Abú Zabí se točilo rovněž poslední pokračování série Rychle a zběsile. Pod jejími čtyřmi předešlými díly je jako režisér podepsán Justin Lin, který režíruje nejnovější Star Trek 3.

Uvedení filmu Star Trek 3 do kin je naplánováno na 8. července, tedy k 50. výročí původní série Star Treku, v níž roli kapitána Kirka hrál William Shatner a Leonard Nimoy ztvárnil roli Spocka - napůl člověka, napůl Vulkánce. Kirka nyni hraje Chris Pine a Spocka představuje Zachary Quinto.

Podívejte se na první ukázku k The Force Awakens
1:26
Podívejte se na první ukázku k The Force Awakens
 

Právě se děje

Další zprávy