Do Varů přijede herec Mendelsohn. Představí film o pokeru

ČTK ČTK
1. 7. 2015 13:19
Mendelsohn v Karlových Varech uvede nový film Hazardní hráči, který zaujal diváky na festivalu v Sundance.
Hazardní hráči
Hazardní hráči | Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary

Karlovy Vary – Hostem 50. mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech bude také jeden z nejpopulárnějších australských herců Ben Mendelsohn. Šestačtyřicetiletý umělec představí svůj nejnovější film Hazardní hráči, v němž ztvárnil hráče pokeru. V Karlových Varech to dnes řekl novinářům prezident festivalu Jiří Bartoška.

"Mendelsohn přijíždí představit svůj kritikou opěvovaný film na festivalu Sundance Hazardní hráči. A režisérské duo Anna Bodenová a Ryan Fleck s ním přijedou také," upřesnil Bartoška.

Program filmové přehlídky, která začne v pátek, se na poslední chvíli rozrostl i o další akce. Umělecký ředitel festivalu Karel Och řekl, že americký režisér a scenárista George Romero na festivalu kromě své slavné adaptace Offenbachovy opery Hoffmannovy povídky představí svůj film Crazies, akční sci-fi horor z roku 1973.

"Další novinkou je, že se nám podařilo získat nedávného vítěze Zlaté palmy pro nejlepší krátkometrážní snímek z květnového Cannes. Zařadili jsme jej proto, že jde o libanonského tvůrce a naše letošní retrospektiva na festivalu se týká libanonského filmu. Proto jsme k ní přidali tento patnáctiminutový animovaný snímek, který uvede sám režisér Eli Dagher. Je to důležité i proto, že se vítězové krátkometrážní soutěže obvykle brzy prosadí i na poli celovečerního filmu," doplnil Och.

V pátek 10. července o půlnoci festival uvede snímek, který vzbudil v Cannes kontroverze. Jde o explicitně erotický 3D snímek Love Gaspara Noé.
Poslední den festivalu obohatí v letním kině slavný snímek, důležitý i pro karlovarský festival, Amélie z Montmartru, který vyhrál Křišťálový globus v roce 2001.

 

Právě se děje

Další zprávy