Česká pohádka Řachanda je označována za "pohádkové dno". Přesto se o víkendu stala jedničkou kin

ČTK ČTK
29. 2. 2016 19:23
Česká pohádka režisérky Marty Ferencové Řachanda je v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin. Za první víkend ji ve 152 kinech vidělo přes 63 000 diváků. Na druhém místě je další novinka, historické americké fantasy Bohové Egypta, na třetím místě skončil dosud vedoucí americký akční snímek Deadpool. Na čtvrtém místě je tuzemská komedie Decibely lásky s hudbou Michala Davida, jejíž návštěvnost již překročila hranici 100 000 lidí.
Řachanda
Řachanda | Foto: CinemArt

Praha - Česká pohádka režisérky Marty Ferencové Řachanda o rozmazlené princezně a dvou kamarádech, kteří se vždy neživí poctivě, je v čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin. Za první víkend ji ve 152 kinech vidělo přes 63 000 malých i velkých diváků, kteří v pokladnách nechali přibližně 7,7 milionu korun, sdělila Unie filmových distributorů.

Také na druhém místě je novinka, historické americké fantasy Bohové Egypta, které o víkendu přilákalo přes 33 000 diváků a vydělalo pět milionů korun. Na třetím místě skončil dosud vedoucí americký akční snímek Deadpool, jehož předlohou je oblíbený komiks. Film o bývalém členovi speciálních jednotek v podání Ryana Reynoldse, který při experimentální léčbě získal nadpřirozené schopnosti, za tři týdny vidělo 264 000 lidí.

Na čtvrtém místě je tuzemská komedie Decibely lásky s hudbou Michala Davida, jejíž návštěvnost již překročila hranici 100 000 lidí. Následuje belgicko-francouzská animovaná dobrodružná komedie nazvaná Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek, kterou za dva týdnu vidělo přes 40 000 zájemců.

Snímek Filipa Renče o hvězdě prvorepublikové kinematografie Lídě Baarové je šestý. I přes výhrady filmových kritiků vzbuzuje zájem diváků, během šesti týdnů jich přilákal 336 000, tržby přesáhly 45,7 milionu korun.

Dvěma Oscary dnes oceněný film REVENANT Zmrtvýchvstání (za hlavní roli Leonardo DiCaprio a za kameru Emmanuel Lubezki), který se v ČR promítá už sedm týdnů, je na osmém místě. Zatím ho navštívilo 233 500 lidí a jeho tržby činí necelých 33,5 milionu korun.

Další oscarový snímek Dánská dívka s oceněnou Alicií Vikanderovou za vedlejší roli je po čtyřech týdnech promítání na třináctém místě s celkovou návštěvností necelých 41 000 lidí.

Z domácí tvorby je na desátém místě mezinárodně ceněný Rodinný film absolventa pražské FAMU Olma Omarzua. Komedie Vojty Kotka Padesátka je jedenáctá.

První dvacítku žebříčku návštěvnosti uzavírá Star Wars: Síla se probouzí s necelou tisícovkou diváků, celkově však již pokračování Hvězdných válek vidělo bezmála 607 000 lidí.

Aktuální výsledky poskytují Unii filmových distributorů provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech tuzemských kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

Řachanda - trailer | Video: CinemArt
 

Právě se děje

Další zprávy