Síla se probouzí! Nový trailer láká na sedmé Star Wars, lístky jsou již v předprodeji

Kultura Kultura
Aktualizováno 20. 10. 2015 9:21
Do premiéry Star Wars: Síla se probouzí sice zbývají necelé dva měsíce, kina po celém světě už spustila předprodej na prosincovou premiéru sedmého dílu populární sci-fi ságy. Fanoušky teď na několik dní zaměstná nový trailer, který láká na prosincovou premiéru.
Star Wars: Síla se probouzí trailer | Video: Disney/Falcon

Praha – Diváci se probouzejí. Tak by se dal parafrázovat podtitul nového dílu Star Wars, který bude mít českou premiéru 17. prosince. Kina po celém světě spustila předprodeje a pozadu nezůstaly ani tuzemské kinosály.

Zájem o vstupenky má podpořit nejnovější trailer, který v USA odvysílaly televize v noci z pondělí na úterý během přestávky utkání amerického fotbalu.

Síť multikin CineStar nabízí zájemcům lístky na čtyři různé verze filmu (2D s titulky či dabingem, respektive 3D s titulky či dabingem), čtvrteční projekce na 17. prosince ve večerních časech jsou již ze třetiny vyprodány.

CinemaCity spustí předprodej během týdne.

Produkční studia Disney a LucasFilm také zveřejnila oficiální filmový plakát, na kterém se objevují kromě osvědčených hrdinů (Žvejkal, Han Solo, princezna Leia) i nové postavy.

Američtí diváci navíc jako první viděli nejnovější trailer, televize jim ho nabídly během komerční přestávky zápasu v americkém fotbalu mezi týmy New York Giants a Philadelphia Eagles.

Video od zveřejnění na YouTube viděly během prvních hodin dva miliony diváků. 

Reakce fanoušků na ukázku z nových Star Wars jsou veskrze pozitivní, vyzdvihují zejména hudení doprovod, který k filmu složil John Williams. Třiaosmdesátiletý skladatel stojí za veškerou hubou k vesmírné sáze.

Sedmou epizodu Star Wars režíruje J. J. Abrams podle scénáře, který napsal s Lawrencem Kasdanem a Georgem Lucasem. Kromě původního obsazení (Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill) se v novém díle objeví Simon Pegg, Max von Sydow nebo oscarová herečka Lupita Nyong'o.

 

Právě se děje

Další zprávy