Trailer: Dinosauři v Jurském světě se opět vymykají kontrole

mad
21. 4. 2015 15:40
Podívejte se na druhou ukázku z dobrodružného filmu Jurský svět, který do našich kin dorazí letos v červnu.
Velociraptoři útočí

Praha – Do kin se po 14 letech blíží další film s dinosaury v "hlavních rolích". První trailer na Jurský svět zveřejnilo studio Universal loni v listopadu a nyní přichází s druhou ukázkou. Hlavní postavy ztvární Chris Pratt, který si naposledy zahrál ve Strážcích Galaxie (2014), a Bryce Dallas Howard známá z filmů M. Night Shyamalana.

Film je pokračováním série o pravěkých dinosaurech oživených skrze miliony let starou DNA, na plátna kin ji uvedl Steven Spielberg v roce 1993 v dodnes populárním filmu Jurský park. Snímek získal tři Oscary, a to v kategoriích Střih zvuku, Vizuální efekty a Mix zvuku. Dosáhl také obrovského kasovního úspěchu.

Při rozpočtu 63 milionů dolarů celosvětově utržil přes miliardu dolarů, k čemuž také přispělo znovuuvedení snímku do kin před dvěma lety. Pokračování Jurský svět (1997) a Jurský park III (2001) už vydělala méně a obdržela také o poznání negativnější ohlasy recenzentů.

Foto: Universal

Jurský svět, který režíruje Colin Trevorrow, diváky zavede do nově vybudovaného parku, v němž slouží dinosauři jako hojně navštěvovaná atrakce. Jak upozorňuje postava Chrise Pratta v traileru, zvířata vykazují známky nečekaně vysoké inteligence a jsou o to nebezpečnější. Zápletka zatím není známa, ale podle ukázek je jasné, že se věci opět vymknou kontrole. Dinosauři budou útočit na návštěvníky a přibude geneticky upravený dinosaurus, který bude větší než Tyrannosaurus rex.

Hody masožravých veleještěrů a dalších prehistorických zvířat začnou 11. června, kdy snímek dorazí do našich kin.

 

Právě se děje

Další zprávy