Kouzla se blíží do kin. David Yates se vrátí k Potterovi

Kultura Kultura
Aktualizováno 24. 8. 2014 9:32
David Yates, režisér posledních dílů Harryho Pottera souhlasil, že natočí Fantastická zvířata a kde je najít, spin-off k slavné fantasy sáze o mladém čaroději.
Harry Potter se vrací!
Harry Potter se vrací! | Foto: Warner Bros.

Praha – Ještě v květnu se spekulovalo, že spin-off Harryho Pottera Fantastická zvířata a kde je najít natočí režisér třetího dílu Alfonso Cuarón. Tvůrce však dohady utnul s tím, že se bude v nejbližší době věnovat rodině.

Server Variety nyní přinesl informaci, že film by mohl natočit jiný potterovský režisér, a to David Yates, který byl u posledních čtyř dílů: Harry Potter a Fénixův řád (2007), Princ dvojí krve (2009) a "dvojjediný" závěr ságy: Relikvie smrti - 1. část (2010), 2. část (2011). Zdroje Variety potvrzují, že tvůrce souhlasil s režisérským postem, smlouva zatím nebyla podepsána. Studio Warnes Bros., které kouzelnickou ságu distribuovalo, zatím situaci nekomentovalo.

Předlohou chystané trilogie se stane tenká knížka Fantastická zvířata a kde je najít (Fantastic Beasts and Where to Find Them), která je fiktivní učebnicí, z níž čaroděj Harry nabývá znalosti o mnohých zvířatech s magickými schopnostmi. Její autorkou je J. K. Rowlingová, která napsala fantasy ságu o Harrym Potterovi a k trilogie bude psát scénář. První díl se má odehrávat sedmdesát let před narozením Harryho Pottera a osmdesát před Kamenem mudrců, jeho prvním dobrodružstvím.

Podívejte se na trailer k filmu Harry Potter a Relikvie smrti, 2. část
Podívejte se na trailer k filmu Harry Potter a Relikvie smrti, 2. část

Hlavní role Mloka Scamandera, "magizoologa a držitele Merlinova řádu druhého stupně", zatím nebyla obsazena. Premiéra snímku již byla stanovena, a to na 18. listopadu 2016. "Ačkoliv se Fantastická zvířata odehrávají v komunitě čarodějů a čarodějek, nejde o sequel ani prequel Harryho Pottera, ale rozšíření kouzelnického světa," upřesnila Rowlingová.

Knižní předloha filmu vyšla v roce 2002, o rok později pak v českém překladu.

 

Právě se děje

Další zprávy