Daniel Radcliffe: Harryho Pottera může hrát někdo jiný, nevadí mi to

mad
12. 9. 2016 16:56
Britský herec Daniel Radcliffe nevylučuje, že by se k roli Harry Pottera vrátil, ale podle svých slov by se cítil divně. Na roli v připravovaném filmu podle divadelní předlohy, v níž je Harry už dospělý, je navíc herec příliš mladý.
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe | Foto: Reuters

Daniel Radcliffe, který se proslavil jako Harry Potter, si dokáže představit, že roli předá jinému herci.

V rozhovoru pro web The Hollywood Reporter řekl: „Nikdy ty dveře nezavřu, to by bylo hloupé. Myslím však, že jsem dostatečně spokojený a sebejistý na to, abych roli přenechal někomu jinému.“ Dodal, že v tuto chvíli otázka stejně není aktuální, neboť je příliš mladý, aby si postavu zahrál. „Ale i za deset let bych se cítil divně, kdybych se měl vrátit,“ dodal herec.

V posledních týdnech se spekuluje o novém filmu se známým čarodějem v hlavní roli. Studio Warner Bros. údajně vyjednává o právech na zfilmování divadelní hry Prokleté dítě, která se odehrává v Harryho dospělosti, kdy pracuje na ministerstvu kouzel.

Radcliffe návrat k roli už dříve zcela nevyloučil, ale od skončení úspěšné fantasy ságy se snaží vymanit ze škatulky brýlatého kouzelníka. Zahrál si např. v hororu Žena v černém (2012) nebo nezávislém snímku Švýcarák (2016), v němž ztvárnil multifunkční mrtvolu.

V amerických kinech běží drama Imperium, v němž ztvárnil agenta, který se infiltruje do skupiny neonacistů. V létě herec dokončil natáčení dobrodružného dramatu Jungle, které vznikalo v Kolumbii a Austrálii, a nyní pracuje na vlastním scénáři, který by chtěl někdy zrežírovat.

Kniha Harry Potter a prokleté dítě J. K. Rowlingové, která je scénářem stejnojmenné divadelní hry, vyjde v českém překladu 24. září. V Británii měla hra premiéru v červenci. Představení provázel obrovský zájem, tisíce vstupenek se vyprodalo během několika hodin.

 

Právě se děje

Další zprávy