Kdo bude nový Bond? Daniel Craig už nechce mít povolení zabíjet, spekulují média

pej
16. 2. 2016 11:45
Britská média se přou, zda se Daniel Craig objeví v příští bondovce. Herec podepsal smlouvu na roli v seriálu Purity, což podle ostrovního tisku znamená, že nebude mít čas na natáčení dalšího filmu o Jamesi Bondovi. Sám protagonista filmového agenta 007 opakovaně prohlašuje, že si raději zlomí ruku, než aby hrál v nové bondovce.
Daniel Craig v poslední bondovce Spectre
Daniel Craig v poslední bondovce Spectre | Foto: Sony Pictures

Daniel Craig opouští dokonale padnoucí oblek agenta Jamese Bonda. V příští bondovce, kterou už nebude režírovat Sam Mendes, si podle všeho zahraje někdo jiný. Informoval o tom britský bulvární deník The Sun, podle kterého se sedmačtyřicetiletý herec objeví v americkém televizním seriálu Purity natočeném podle knižní předlohy Jonathana Franzena. 

Podle zjištění britského deníku The Independent smlouva na roli v Purity nemusí nutně znamenat, že Craig nebude i příštím Bondem.

Optimisticky se navíc vyjadřují i producenti, kteří při několika příležitostech uvedli, že se Craiga budou snažit přemluvit i pro spolupráci na příští bondovce.

Vše nasvědčuje tomu, že je čeká náročné vyjednávání. Už loni na podzim, krátce před premiérou Spectre, Daniel Craig v rozhovoru pro Time Out připustil, že si raději zlomí ruku v zápěstí, než aby si opět zahrál agenta 007.

Nevraživost vůči projektu projevoval už od samého počátku. O jeho odchodu se spekulovalo poprvé v roce 2012, když se v rozhovoru pro magazín Rolling Stone nechal slyšet, že roli nesnáší.

V případě, že se filmového povolení zabíjet vzdá, připadají v úvahu jako jeho nástupci Tom Hardy, Damian Lewis nebo Idris Elba

"Kdo si Bonda zahraje, mě opravdu nezajímá. Jde mi jen o to, aby to dělali ještě lépe než já. Přeji jim k tomu hodně štěstí," dodal Craig.

Dvacetidílná televizní série Purity vychází z knižní předlohy známého amerického romanopisce a držitele Pulitzerovy ceny Jonathana Franzena. Vypráví příběh o dívce ze Severní Karolíny pátrající po svém otci. Craig si zahraje Andrease Wolfa, který jí s vyšetřováním pomáhá. 

Autoři nového snímku s Jamesem Bondem si řekli, že to už nebude jen zábava, ale i velký film, ve kterém se řeší agentova traumata, glosuje Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy