Celý svět pomáhá DiCapriovi získat Oscara. Těžká videohra je největším hitem v Rusku

Marie Dostálová
19. 2. 2016 10:55
Videohra Leo’s Red Carpet Rampage získala na internetu velkou popularitu. Hlavním úkolem je pomoct Leonardu DiCapriovi získat vytouženého Oscara. Zdánlivě jednoduchá hra, kterou za tři týdny vyvinulo londýnské studio The Line, však nemá konec, hráče baví svými narážkami na kauzu nulové rasové diverzity Oscarů nebo hercovou úpornou snahou získat zlatou sošku.
DiCaprio musí předhonit ostatní nominované v kostýmech jejich postav

Pomůžete získat vytouženého Oscara Leonardu DiCapriovi? Osmibitová videohra Leo’s Red Carpet Rampage si dělá legraci ze smutné statistiky, kdy hollywoodský herec získal v posledních 10 letech tři nominace na Oscara, ale ani jednu neproměnil. 

DiCaprio je letos nominován za nejlepší mužský herecký výkon, a to v dramatu REVENANT Zmrtvýchvstání. Podle sázkových kanceláří je tentokrát výhra téměř stoprocentně jistá. DiCaprio získal za roli již Zlatý glóbus, cenu BAFTA a SAG.

Postavička v kuriózní videohře musí na červeném koberci předhonit ostatní nominované, kterými jsou Matt Damon ve skafandru, Eddie Redmayne v dámských šatech nebo Michael Fassbender coby Steve Jobs.

Animovaný herec se po cestě vyhýbá fotografům, ledovci nebo Lady Gaga. Body získává za sbírání cen, které již letos za roli ve filmu Alejandra G. Iñárrita obdržel.

Vedlejším úkolem je najít černošského nominanta na Oscara nebo pomoct DiCapriovi hrát ještě intenzivněji. Tvůrci hry ze studia The Line tak vtipně narážejí na kauzu #OscarsSoWhite nebo internetové memy, které si dělají legraci z toho, že herec se v Revenantovi až příliš úporně snaží prestižní cenu získat.

Vývojáři dle svých slov neočekávali větší ohlas před udělováním cen, které proběhne na konci února. Hra, kterou vytvářeli tři týdny, se rychle rozšířila po celém světě, nejvíc hráčů je z Ruska, řekli v rozhovoru pro web The Hollywood Reporter. "Je to kombinace potěšení a teroru," komentoval možnou příčinu úspěchu hry Sam Taylor, který je ředitelem londýnského studia The Line.

Hra se ovládá třemi tlačítky, což se jeví jednoduše, i zkušení hráči si však stěžují, že je brzy bolí ruce. Je totiž důležité klávesy G, H a mezerník mačkat velice rychle. Tvůrci po vlně pozitivních ohlasů zveřejnili humorný trik – pohyb je možný i skrze klávesy L, E a O.

Oscar je stále na dohled, ale postavička ho nezíská ani v devátém levelu, kam se dostali ti nejlepší hráči. Hlavní úkol se tak jeví jako nesplnitelný. Tvůrci prozradili, že hru skutečně nelze vyhrát a konec teprve chystají. Zároveň hráče vyzývají, aby s Leem při jeho "těžkém úkolu" sympatizovali, a dodávají, že pokud herec získá Oscara, konec změní.

Programátoři také doufají, že hru si zahraje i sám DiCaprio, kterému v rozhovoru vzkázali: "Pokud nás zkontaktuješ na Twitteru, dáme ti cheat a bude na tebe čekat ve hře překvapení. Ale pouze na tebe, Leo."

Zmrtvýchvstání, které získalo cenu Zlatý glóbus pro nejlepšího herce a režii, je nejsyrovější film, který jsem kdy viděl, tvrdí kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila
 

Právě se děje

Další zprávy