Buřič Stone po Fidelovi a Hugovi oslaví i přítele Vladimira

ČTK ČTK
7. 11. 2014 13:03
Americký režisér Oliver Stone pracuje v Moskvě na filmu o Edwardu Snowdenovi a zároveň chce vytvořit dokument o ruském prezidentovi.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. | Foto: Reuters

Moskva - Americký režisér Oliver Stone chce natočit dokument o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. Oznámil to ve čtvrtek během návštěvy Moskvy, kde pracuje na filmu o bývalém spolupracovníkovi amerických tajných služeb Edwardu Snowdenovi.

Jak dnes připomněla agentura AFP, kontroverzní americký filmař už má na kontě dokumenty o bývalém kubánském prezidentovi Fidelu Castrovi a také snímek Můj přítel Hugo o zesnulém venezuelském prezidentovi Hugovi Chávezovi.

"Chtěl bych vyzpovídat Putina, abych ukázal úhel pohledu, o němž Američané nechtějí slyšet," řekl Stone tiskové agentuře RIA-Novosti. "Chtěl bych o něm natočit dokument."

Oliver Stone, který má na kontě tři nominace na Oscara - za filmy Četa, Wall Street a JFK, v poslední době létá mezi Spojenými státy a Ruskem v rámci přípravy filmu o Snowdenovi. Ke ztvárnění této role před časem získal herce Josepha Gordona-Levitta.

 

Právě se děje

Další zprávy