Blondýn Johnny Depp chce jako Mortdecai získat zlato nacistů

Kultura Kultura
9. 5. 2014 17:31
Představitel podivínů Johnny Depp si do filmografie zapíše obchodníka s uměním Charlese Mortdecaie v detektivním thrilleru Davida Koeppa.
Poznáte Johnnyho Deppa? Je Charles Mortdecai.
Poznáte Johnnyho Deppa? Je Charles Mortdecai. | Foto: Warner Bros.

Praha - Mnohé fanoušky Johnnyho Deppa neuspokojila sci-fi Transcendence o Osamělém jezdci ani nemluvě, ovšem už nyní se můžou těšit na příští rok, kdy se na plátna kin dostane film Mortdecai.

Snímek režiséra Davida Koeppa je adaptací původně nedokončeného románu Kyrila Bonfiglioliho The Great Mortdecai Moustache Mystery, který dopsal satirik Craig Brown. V češtině je k dispozici Bonfiglioliho kultovní dílo Pistole má přednost a také román Nemiř na mě tou věcí. Autor je čtenáři vynášen pro jedinečnou kombinaci cynického humoru a zápletek jako vystřižených z parodií drsné školy.

Johnny Depp si ve filmu zahraje titulní postavu obchodníka s uměním Charlese Mortdecaie. Dostane se k němu informace o ukradeném obrazu, který údajně obsahuje přístup k ukrytému nacistickému pokladu. Bude se ale muset utkat s naštvanými Rusy, britskou MI5, svojí neuvěřitelně nohatou manželkou a mezinárodními teroristy. Barvité dobrodružství se odehrává v nejrůznějších koutech zeměkoule - od New Jersey, přes Moskvu až k závěru v Buckinghamshire.

Navíc Depp bude blond a získá i knírek, jak vyplývá z první zveřejněné fotky.

Deppovi budou v klání s tajnými agenty i špiony všeho druhu asistovat i ztěžovat cestu za zlatem Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor, Paul Bettany a Olivia Munn. Premiéra je naplánovaná na 6. února 2015.

Johnnyho Deppa příští rok čekají další Piráti z Karibiku.

 

Právě se děje

Další zprávy