Běžci z Labyrintu vtrhli do amerických kin. Po víkendu vedou

jla
22. 9. 2014 11:31
Ze tří premiérových filmů se za třetí zářijový víkend v kasách amerických kin uchytil jen Labyrint: Útěk. Vydělal přes 32 milionů dolarů a ohlásil premiéru druhého dílu na rok 2015.
Ústřední trojice hrdinů z filmu Labyrint: Útěk
Ústřední trojice hrdinů z filmu Labyrint: Útěk | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Třetí zářijový víkend ovládla americká kina trojice premiérových filmů - akční thrillery Labyrint: Útěk (Wes Ball) a Mezi náhrobními kameny (Scott Frank) a komedie Co by Kdyby (Shawn Levy).

Hrdinové filmu Labyrint: Útěk jsou uvěznění na louce obklopené vysokými zdmi. Jedinou možnost útěku předsatvuje brána do obrovského stále se měnícího bludiště. To se však po setmění mění v děsívé místo plné nástrah a číhající smrti. Klíč k osvobození má možná nově příchozí dívka Teresa (Kaya Scodelario).

Rozpočet pro natočení adaptace stejnojmenné knihy Jamese Dashnera z roku 2007  se vyšplhal na 34 milionů dolarů. Nepatří tak mezi typické, někdy až astronomické, částky na výrobu sci-fi filmu a díky kasovnímu úspěchu z premiérového týdne se fanoušci knižní trilogie dočkají druhého dílu už na podzim příštího roku.

Literární adaptace táhnou

Druhé místo patří taktéž adaptaci v zámoří populární knižní série Lawrence Blocka Mezi náhrobními kameny s tržbou 13 milionů dolarů, což je pro tvůrce filmu zřejmě zklamání. Díky popularitě knižní předlohy a obsazení úspěšného Liama Nessona (LEGO příběh, Temný rytř povstal) mohl film Mezi náhrobními kameny dosáhnout i na hranici 20 milinů dolarů.

Od komedie Co by kdyby toho nikdo moc nečekal, a tak třetí příčka s téměř 12 miliony dolarů neurazí ani nenadchne stejně jako osud premiérových filmů z minulého týdne. Thriller No Good Deed, který minulý víkend nečekaně zabodoval, za druhý týden vydělal necelou třetinu toho, co za první víkend.

Za to hitovka letošního léta Strážci galaxie se stále drží a za osm týdnů nasazení v kinech se pyšní tržbou 313 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy