Ben Kingsley se stane otcem Daniela "Pottera" Radcliffa

Kultura Kultura
19. 9. 2014 8:02
Herec Ben Kingsley se připojí k obsazení dramatu Brooklyn Bridge a zahraje si stavebního inženýra, který most navrhl.
Britský herec Ben Kingsley.
Britský herec Ben Kingsley. | Foto: Aktuálně.cz

Praha – Server The Hollywood Reporter tento týden přinesl zprávu, že se k ansámblu chystaného dramatu Brooklyn Bridge připojí Ben Kingsley a Brie Larson.

Britský herec Kingsley má na kontě již mnoho rolí, ať už se jednalo o démonického padoucha (Princ z Persie: Písky času), blázna (Iron Man 3) nebo válečného hrdinu (Enderova hra). Nyní se na plátně objeví jako otec Washingtona Roeblinga, kterého hraje Daniel Radcliffe, představitel Harryho Pottera z veleúspěšné fantasy ságy.

Enderova hra / Ender's Game (2013) CZ HD trailer
Enderova hra / Ender's Game (2013) CZ HD trailer

Radcliffe ztvární chytrého, avšak nezkušeného stavebního inženýra, který dohlížel na stavbu slavného Brooklynského mostu v New Yorku v druhé polovině 19. století. Stavbu původně navrhl inženýrův otec John (Kingsley), ten však utrpěl zranění a nemohl na stavbu fyzicky dohlížet, později zemřel. Úkol tak připadl na jeho syna (Radcliffe), který se ve 32 letech ujal náročné výzvy. Pomáhala mu i jeho manželka Emily, kterou si zahraje Brie Larson. Herečka se naposledy objevila ve filmech Don Jon (2013) nebo 21 Jump Street (2012.)

Drama režíruje Douglas McGrath, který točil například romantickou komedii Emma (1996) nebo komedii Nechápu, jak to dokáže, která prošla našimi kiny v roce 2011. Natáčení by mělo začít letos na podzim, datum premiéry zatím nebylo stanoveno.

 

Právě se děje

Další zprávy