Ben Affleck je nejlepší Batman všech dob. První reakce na jeho souboj se Supermanem jsou nadšené

jaz
22. 3. 2016 12:32
Předpremiéra filmu Batman v Superman vyvolala u fanoušků vlnu nadšení. Diváci hodnotí souboj superhrdinů nadmíru pozitivně a vyzdvihují i výkon amerického herce Bena Afflecka, který ztvárnil roli Batmana. V loňském roce přitom jeho obsazení do role ochránce pořádku v Gotham City vzbuzovalo mírné rozčarování. "Affleckův Bruce Wayne je možná ten nejlepší, co kdy byl," píše na Twitteru jeden z diváků.
Foto: Warner Bros.

Začátkem týdne se v Los Angeles konala předpremiéra očekávaného snímku Batman v Superman s podtitulem Úsvit spravedlnosti a fanoušci, kterým se poštěstilo snímek zhlédnout, nešetří superlativy.

"Jsem tak šťastný, že jsem byl na premiéře minulou noc, a stále nemůžu uvěřit, jak úžasné to bylo. Ne dobré, ne skvělé, ale úžasné!" sdílí své nadšení na Twitteru Tom Nolan, který je jedním z většiny nadmíru spokojených diváků.

Starší a unavenější verze komiksového superhrdiny evidentně diváky nadchla. Jak poukazuje deník The Telegraph, první reakce na film jsou důležité, otázkou je, jestli kladné ohlasy nejsou ovlivněny jen nadšením z předpremiéry.

Rozpočet filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se podle neoficiálních zdrojů vyšplhal ke 400 milionům dolarů, což z něj činí nejdražší snímek v historii Hollywoodu.

Roli Batmana převzal po Christianu Baleovi herec Ben Affleck, jehož obsazení vzbudilo v loňském roce nemalé emoce. Podle prvních ohlasů se svého úkolu zhostil na výbornou. Affleck již dříve avizoval, že nechce navázat na svého předchůdce, ale pokusí se pojmout roli po svém. Navíc samotná postava se během filmů proměnila, Batman zestárl, zahořkl a stal se cynikem.

"Batman je v podstatě americká verze Hamleta. Všichni chápeme, že ho herci pojmou různými způsoby," řekl již dříve webu Entertainment Weekly Affleck.

Diváci v předpremiéře jeho výkon chválí, objevují se i hlasy, že Affleck je nejlepším netopýřím mužem v historii Batmana. 

"Ben Affleck je odteď můj nejoblíbenější Batman," napsal na Twitter Kendell B. "Dal bych mu nejméně osm bodů, ale užil jsem si tak moc, že moje srdce křičí deset! Doufám, že si to užijete stejně jako já!"

Našli se i diváci, kteří hodnotí snímek střízlivěji. "Měl jsem skvělou příležitost být na premiéře Batmana v Supermana. Bohužel to bylo většinou nudné a naprosto nepřehledné," napsal Daniel Toy. "Motivace postav nedávala smysl a střední část filmu byla líná a nudná," dodal.

Kromě toho, že Batman v Superman navazuje na předchozí snímek Muž z oceli, koluje zpráva, že kromě dvou superhrdinů sehraje důležitou roli i Wonder Woman, čímž by si měla připravit půdu pro svůj samostatný film.

Další film o Batmanovi plánuje Warner Bros. na rok 2017 pod názvem The Justice League Part One.

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (trailer s českými titulky) | Video: Freeman Entertainment
 

Právě se děje

Další zprávy