Bay opouští Transformers. Bude točit politické drama z Libye

jla
31. 10. 2014 12:19
V režisérovi Michaelu Bayovi se možná objeví dosud neuznaný talent pro politická dramata. Po Transformers se pustí do Thirteen Hours o teroristických útocích v Libyi v roce 2012.
Michael Bay režíroval Transfomers i Armageddon
Michael Bay režíroval Transfomers i Armageddon | Foto: archiv

New York - Filmový otec prosperujících Transformers Michael Bay se vrhá do neprobádaných vod. Bude režírovat těžké politické drama Thirteen Hours: A Firsthand Account of What Really Happened in Benghazi, které vypráví příběh amerických obětí teroristického útoku v Libyi z 11. září 2012.

Stejnojmennou knižní předlohu nedávno vydal spisovatel Mitchell Zuckoff. Ta vypráví o událostech z podzimu roku 2012 v Libyi, kdy na výročí 11. září byl zabit americký velvyslanec J. Christopher Stevens a dalších několik amerických pracovníků při útocích proti CIA.

Podle scénáře Chucka Hogana, jenž je scenáristou Affleckova filmu Město z roku 2010, natočí Bay příběh šesti členů amerického bezpečnostního týmu, který měl v Libyi bránit své pracovníky.

V porovnání s Transformers je Thirteen Hours nízkorozpočtové drama. Předpokládané náklady na výrobu se pohybují kolem 40 milionů dolarů, což je zhruba pětinový rozpočet jednoho dílu Transformers. Bay už na kontě jedno akční drama má. Jeho loňský film Pot a krev stál necelých 30 milionů dolarů.

Michael Bay debutoval v roce 1995 kriminálním thrillerem Mizerové. Než začal pracovat na prvních Transformers, natočil i válečný Pearl Harbor a sci-fi Armageddon s Brucem Willisem, za který byl nominovaný na Zlatou malinu za nejhorší režii i nejhorší film roku 1999. O deset let později pak Zlatou malinu opravdu získal za režii druhých Transformers: Pomsta poražených

 

Právě se děje

Další zprávy