Autor knižního Bonda kritizuje filmové verze, Craiga chválí

mad
31. 8. 2015 16:58
Spisovatel Anthony Horowitz pokračuje v populární knižní sérii o agentu Jamesi Bondovi. Filmové verze z posledních let však považuje za slabé.
Daniel Craig jako James Bond ve filmu Spectre.
Daniel Craig jako James Bond ve filmu Spectre. | Foto: YouTube

Praha – Anthony Horowitz, autor nejnovějšího románu Trigger Mortis o agentu 007, se pustil do ostré kritiky posledních filmů o Bondovi, informoval web The Guardian.

O výkonu Daniela Craiga v Casino Royale (2006) však prohlásil, že byl skvělý, a chválil, že film se zcela vrátil k drsné závažnosti. Další bondovky ale považuje za slabé: "Quantum of Solace (2006) se pokazilo a Skyfall je mým nejméně oblíbeným. Vím, že je to rouhání, ale je to jediná bondovka, která se mi nikdy nelíbila."

Jako důvody Horowitz uvedl: "Bond je zde slabý. Má pochybnosti. To není Bond. Zadruhé záporáci zvítězí, vydají se zabít M. Film skončí scénou, kdy ji zabijí. Proč se na to mám dívat? A když už musíš chránit šéfku MI6 před šílencem, vezmeš ji na skotskou farmu, kde nejsou žádné zbraně? A říct záporákům, kde jsem, aby přijelo dalších šest lidí? To jsou věci, které mě rozčilují."

K nové bondovce Spectre řekl, že trailer viděl a znepokojila ho fotka Bondových rodičů. "Vím, že film poodhalí jeho rodinné zázemí, což fanoušky velmi zajímá. Ale mně to neříkejte, já to nechci. Nechci vědět o jeho pochybnostech, nejistotách a slabostech. Chci ho vidět jednat, zabíjet a vyhrávat," uzavřel spisovatel.

Spectre do českých kin vstoupí 5. listopadu.

Trailer k filmu Spectre | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy