Angelina Jolie a Brad Pitt řeší U moře manželskou krizi. Místo dramatu nabízí zívání, píší kritici

mad
12. 11. 2015 7:45
Film U moře, který vypráví o rozpadajícím se manželském vztahu, Angelina Jolie sama napsala a režírovala. Zahraniční ohlasy kritiků jsou smíšené. Recenzenti snímku vyčítají slabý scénář, kvůli kterému herci nemají na čem postavit výkon. Pozitivem je kameramanská práce Christiana Bergera, který točil i pro Michaela Hanekeho.
U moře trailer | Video: YouTube

Praha – Snímek U moře se odehrává ve francouzském přímořském letovisku, kam přijíždí americký manželský pár. Spisovatel Roland tu chce nalézt sílu, klid a inspiraci k napsání své další knihy, naopak jeho žena Vanessa vlastně ani netuší, co tu dělá.

Jejich manželství se během let proměnilo v poněkud toxický vztah, kdy jsou raději sami než s tím druhým. A tak ona bývá na lehátku na terase jejich letního bytu, zatímco on tráví čas v baru s místními štamgasty.

Nový film Angeliny Jolie, ve kterém hraje společně s Bradem Pittem, sbírá v zámoří rozporuplné ohlasy. Do českých kin dorazí 19. listopadu. 

Kritici vyzdvihují práci kameramana Christiana Bergera, který snímal několik filmů režiséra Michaela Hanekeho, a oceňují herecký výkon Jolie. Film je temný a je důkazem režijního růstu slavné herečky.

Ne všechny recenze jsou ale pozitivní.

Justin Chang z časopisu Variety ohodnotil film 50 procenty. Herečka podle něj nepředvádí soudržný výkon, ten se jeví jako sbírka zmučených a žalem zasažených póz. Na jejím oblečení a doplňcích (velké brýle a klobouky), které mají zkratkovitě podtrhovat její "emoční zombie-stav", je dle Changa patrná nepřirozenost.

Recenzent Alonso Duralde z webu Wrap film ohodnotil pouze 25 procenty. Filmu vyčítá, že scénář podrývá herecké výkony hlavních představitelů. "Je dost těžké sledovat tyto dva talentované herce, jak hrají prázdné postavy, mezi nimiž není žádná chemie. Jejich snaha se jeví obzvlášť nesmyslně, když se dozvíme o důvodech jejich problémů," píše Duralde. Film chce podle něj být vážným dramatem, ale selhává a dostaví se spíš zívání.

 

Právě se děje

Další zprávy