Amerika chce romantiku, svět umírajícího Toma Cruise

Kultura Kultura
9. 6. 2014 11:04
Očekávanému sci-fi Na hraně zítřka se daří víc v zámoří než v domácích pokladnách. Diváci v USA si oblíbili romantiku Hvězdy nám nepřály.
Hvězdy nám nepřály.
Hvězdy nám nepřály. | Foto: Cinemart

Praha - Americká kina zažila poklidný víkend. Na prvním místě otevřela romantika Hvězdy nám nepřály, jež otevřela na rozumně uspokojivých 48 milionech. Dalších 17 milionů ze zbytku světa není zrovna terno, u takto nenápadného snímku ale nepředstavují nemilé překvapení.

Na druhém místě je Zloba s Královnou černé magie Angelinou Jolie v čele. Silný otvírák z minulého týdne se smrskl na 33 milionů, přičemž celkově už Disney vybral v kinech desetinásobek.

Zklamáním je vesměs chválené sci-fi s Tomem Cruisem Na hraně zítřka. To neutržilo ani 30 milionů dolarů a musí se spokojit s bronzovou pozicí, což je u tržeb za první víkend velmi nepříjemné.

Zbytek světa ale na slavné jméno a drahé efekty tradičně slyší, asijský trh má navíc radost, že Hollywood zase jednou adaptuje dílo s kořeny v Japonsku. 110 milionů ze zbytku světa tedy jakž takž zalepí díru v rozpočtu.

Noví X-Meni s podtitulem Budoucí minulost překročili v celkových tržbách hranici 600 milionů dolarů, tento víkend (třetí) si ale vystačili s necelými 15 miliony.

Zklamáním kritickým i finančním zůstává Všechny cesty vedou do hrobu. Komedie Setha MacFarlana si za druhý víkend připsala 7 milionů a celosvětová tržby se zastavily na 50 milionech.

 

Právě se děje

Další zprávy