Američané jsou posedlí hororem The Possession

Kultura Kultura
3. 9. 2012 17:10
Horor a kriminální drama zažily slibný start a z trůnu sesadili nové Postradatelné
Foto: Aktuálně.cz

Praha - V pátek 31. srpna debutoval v USA horor dánského režiséra Oleho Bornedala s názvem The Possession (Posedlost). Dílo inspirované klasickými kusy žánru jako Vymítač ďábla se ihned dostalo na vrchol návštěvnosti kin a zatím vydělalo 17,7 miliónů dolarů. O dva dny dříve mělo premiéru gangsterské drama Země bez zákona režírované Johnem Hillcoatem. V současnosti je na druhém místě s 9,67 milióny na kontě.

Následující trojice titulů kopíruje vrchol návštěvnosti z předchozích dvou týdnů - hvězdně obsazený akční velkofilm Simona Westa Expendables: Postradatelní 2 získal na domácím trhu zatím 66, 16 miliónů dolarů. Bourneův odkaz od Tonyho Gilroye na čtvrté příčce má 96,24 miliónů a animovaná hororová komedie Norman a duchové Sama Fella a Chrise Butlera vytáhla z amerických peněženek 38,02 miliónů.     

The Possession vypráví rozvádějícím se páru - Clydovi (Jeffrey Dean Morgen) a Stephanii (Kyra Sedgwick), jejichž dcera Em (Natasha Calis) si koupí atrou krabičku s hebrejským nápisem. V ní je však uvězněn zlovolný duch, který dívku posedne a rodiče ji musí zachránit, dokud nebude pozdě...

V Česku se film objeví poprvé 4. října.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kam do kina?

 

Právě se děje

Další zprávy