15 nejlepších filmů Robina Williamse. Který máte nejradši?

15 nejlepších filmů Robina Williamse. Který máte nejradši?
2007 - Kněz je poděs. Z filmů Robina Williamse, které vznikly po roce 2000, se už jen velmi těžko vybírá zajímavější titul. Vrcholy jeho tvorby jsou mezi roky 1987 - 1997. Nabízíme tedy komedii o páru, který se hrozně moc chce vzít, a o jednom knězi (Williams), který se pokouší snížit rozvodovost opravdovou zkouškou ohněm. Opět velmi letní a oddechová záležitost.
1999 - Jakub lhář. Komediální drama z koncentračního tábora ukazuje opět šíři Williamsova talentu. Ovšem ani hvězdné obsazení film Petera Kassovitze nezachránilo od poněkud nudného zpracování. Zajímavostí je účast Vlastimila Brodského, který se mezi všemi hvězdami Hollywoodu rozhodně neztratil.
1997 - Flubber. A opět rodinná fantasy a komedie navíc. A znovu excelentní Robin Williams, který si zahrál profesora Phillipa Brainarda, který je sice vědecký génius, ale také nenapravitelný sklerotik. Dvakrát zapomene přijít na svou vlastní svatbu a jeho snoubenka Sara, povoláním prezidentka univerzity, už má jeho zapomnětlivosti plné zuby. Spolehlivá letní oddechovka.
1997 - Den otců. Další z řady rodinných komedií, z níž dělá Williams aspoň relativně zajímavou záležitost. Ovšem, jak už to bývá u amerických remaků francouzských témat, také Ivan Reitman se nevyhnul ztrátě vtipu, místy i trapnosti.
Foto: Aktuálně.cz
12. 8. 2014 13:25
Slavný komik exceloval i v dramaticky zabarvených rolích. Mezi jeho absolutně nejlepší snímky určitě patří Král rybář a Dobrý Will Hunting. Nejikoničtější je pak Mrs. Doubtfire - Táta v sukních.

Videogalerie - Podívejte se na ukázky z patnácti nejlepších filmů Robina Williamse, který spáchal sebevraždu v pondělí 11. srpna.

Z jeho rozsáhlé filmografie jsme vybrali komediální i dramaticky zabarvené role. K nejlepším určitě patří Král rybář, Dobrý Will Hunting, Společnost mrtvých básníků i Dobré ráno, Vietname. Nezapomenutelný je Williams v klasické převlekové komedii Mrs. Doubtfire - Táta v sukních.

Podívejte se na další ukázky!

 

Právě se děje

Další zprávy